A Trónok harca írója szerint Donald Trump maga Joffrey király, felnőtt kiadásban

Borítókép: A Trónok harca írója szerint Donald Trump maga Joffrey király, felnőtt kiadásban
Ráadásul Kit Harringtonnak is megvan a véleménye Amerika elnökéről.

Vészesen közeledik a Trónok harca hetedik évadának premierje. Az újonnan kijött trailerrel párhuzamosan egy hosszú összeállítás is megjelent az Esquire magazinban Kit Haringtonról, akit szemlátomást mindenki igazi szexszimbólumnak tart, a szereplőtársait is ideértve.

Szerintem Joffrey most Amerika királya. Pont olyan szeszélyes, irracionális felnőtt lett belőle, amilyen tizenhárom évesen volt a könyvekben.

Ezt George R. R. Martin mondta, nekünk pedig erős déjá vu-nk van: alig másfél évvel ezelőtt J. K. Rowling hasonlította Trumpot (aki akkor még csak elnökjelölt volt persze) a a saját maga által kitalált karakterhez, Voldemorthoz.

Martin kijelentése is ugyanabban a cikkben olvasható, amely az Esquire magazinban jelent meg Kit Harringtonról, a Trónok harca „legtisztább szívű hőséről” abból az alkalomból, hogy néhány hét múlva bemutatják minden idők talán legsikeresebb tévésorozatának hetedik évadát. Maga Harington visszafogottabban nyilatkozott a cikkben: „Én a szakértőkben hiszek” – mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy

szerintem ez az ember az országotok élén egy szélhámos.

Na erre varrjatok gombot! Az összeállításban egyébként megszólalnak még a sorozat más színészei, például Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) azt mondja, hogy

Mindig megváltozik a nők izgalmi szintje, amikor Kit is a szobában van, és ezt a férfiak idegesítőnek és tiszteletlennek találják.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) pedig megjegyzi, hogy

elképesztő, hogy akárhova nézek, mindenhol [Kit] hajáról és megdöbbentően férfias vonásairól van szó. Az én nevetséges kézzel készített parókám a nyomába sem ér a férfikontyának.