Ez legális? 16 éves színésznővel szexelt egy filmben Alec Baldwin

Borítókép: Ez legális? 16 éves színésznővel szexelt egy filmben Alec Baldwin
Baldwin egy most megjelent memoárjában azt állítja, hogy csak a forgatás után tudta meg: partnere a Mini beindul című filmben, aki történetesen a később Twilight-vámpírrá lett Nikki Reed volt, még kiskorú. Egy producer szerint hazudik. Olvasd el az indulatos tweetpárbajt közte és Baldwin között!

„Negyvenhét éves voltam, egyszer sem merült fel bennem, hogy megkérdezzem: hány éves Nikki Reed. Amikor rögtön a forgatás befejezése után megtudtam, hogy tizenhét éves, kiabáltam a producerekkel, akik mást mondtak nekem.”

Alec Baldwin a Mini beindul című 2006-ban forgatott film kapcsán írta mindezt most megjelent könyvében. A fent idézett bekezdést határozottan és vehemensen cáfolja az egyik szóban forgó producer, Dana Brunetti, aki olyan támadást intézett Baldwin ellen, hogy a fal adta a másikat.

Hazugság. Elolvastam és azt gondoltam: 'Mi a f@sz.' Persze, hogy tudta, hány éves. Ezért nem volt meztelenség a filmben. Már azelőtt tudta, hogy beválogattuk volna a szereplőket a filmbe. Szerintem túl sokat alkalmazta a method actingot Trump alakítása közben és már nem tudja, mi a különbség valódi és álhírek között.
nyilatkozta Brunetti a Hollywood Reporternek.

Brunetti állásfoglalását egyébként a film rendezője, Nick Guthe is megerősítette, felidézve, hogy több meetingen is szó esett a színésznő koráról. Maga Brunetti egyébként azt is hozzátette a nyilatkozatához, hogy nem szólalt volna meg nyilvánosan, ha Baldwin nem kente volna rájuk, a film producereire az egészet.

Forrás: Getty Images
Dana Brunetti

Persze Baldwin sem maradt adós a riposzttal. Jól oda is twittelt Brunettinek: „És a Brunettihez hasonló hollywoodi producerek sosem csinálnak semmit, ami gyanús vagy etikátlan lenne?”

Mire Brunetti: Mutass rá bármilyen gyanús vagy etikátlan tettemre, Alec. Nézz szembe vele, hogy hazudtál, ismerd be és lépj tovább. Nem félek a hozzád hasonló bullyktól.

Baldwin: A SAG [filmszínészek szakszervezete, a szerk.] szabályzata külön engedélyhez köti a kiskorúakkal létrejött testi kontaktust is tartalmazó jeleneteket. Minden bizonnyal van erről másolatod.

Brunetti: Ha ez kötelező, biztos vagyok benne, hogy létezik egy. De most komolyan, továbbra is tagadod, hogy nem tudtad, hogy 16 éves? Nagyon le foglak égetni.

Baldwin: A fodrásza mondta meg nekem, hogy 16. A forgatás végén. Te már égsz is.

Brunetti: Nem vagy normális. Épp akkor jött ki a 13 című filmje!! Megkérjem a stáb többi tagját, hogy tanúskodjanak?

Baldwin: Mutasd fel az engedélyt, amelyre a szakszervezet kötelez és nem lesz több probléma. Egyelőre.

Brunetti: Mint a Filmszínészek Szakszervezetének elnöke, te bizonyára könnyebben hozzáférsz.

Baldwin: Dana, elő az engedélyekkel, te hollywoodi zombi és minden oké lesz.

Brunetti: Biztos vagyok benne, hogy a SAG-nek birtokában vannak ezek. Vedd fel velük a kapcsolatot. Te vagy az, aki befeketítesz minket, nekünk pedig meg kell védenünk magunkat a hazugságaiddal szemben.

Baldwin: Tedd le az 50 árnyalat-saga 9. részének a forgatókönyvét [az első 3 résznek tényleg Brunetti az egyik producere – a szerk.] és vágtass át a SAG-hoz. Most!

Brunetti: Ne legyél féltékeny. Még az is lehet, hogy van benne egy szerep számodra.

Baldwin: Azért vezetek tévéműsort, hogy ne kelljen olyan csávókkal dolgoznom, mint te.

Brunetti: Az Oscar-jelölt filmjeimre [Social Network, Phillips kapitány – a szerk.] gondolsz? Nem rossz húzás amúgy. Akár ide is jöhetnél egy lánccal és megmutathanád, hogy kell csinálni.

Forrás: Getty Images
Alec Baldwin új könyve bemutatóján

És így tovább. A Mini beindul egyébként egy vígjáték, amelynek főszereplőnője, egy gimnazista lány (Reed) úgy dönt, hogy kipróbál mindenféle vagány felnőtt dolgokat, és call girlnek áll; csakhogy egyik kuncsaftja véletlenül éppen a nevelőapja (Baldwin) lesz.

Brunetti konklúziója végül annyi, hogy Baldwin legalább küldhetne nekik egy példányt a könyvéből, benne bocsánatkérő dedikációval.

Nikki Reed nem sokkal a Mini beindul után a Twilight-filmekben vált világhírűvé.