Ezért nevel feministát a gyerekeiből Justin Trudeau – igen, a fiaiból is

Borítókép: Ezért nevel feministát a gyerekeiből Justin Trudeau – igen, a fiaiból is Forrás: purewow
A kanadai miniszterelnöknek egy lánya és két fia van.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök számos cselekedetére – vagy szimplán csak a megjelenésére –, felkaptunk már a fejünket, és most sincs ez másként. Szerencsére. Sokak "képzeletbeli álompasijáról" ugyanis most az derült ki, milyen tudatosan neveli a gyerekeit, a 9 éves Xaviert, a 8 éves Ella-Grace-t, és a 3 éves Hadrient. Egy interjúban ugyanis azzal kapcsolatban fejtette ki a nézeteit, hogy miért gondolja úgy, még a fiait is feministának kell nevelnie.

A nemek közti egyenlőség nem csak a lányok és nők dolga. Mindannyiunk számára előnyös, ha a nők és férfiak ugyanolyan lehetőségekkel rendelkeznek – csak rajtunk áll, hogy ezt megvalósítsuk
mondta egy interjúban.

Amikor a feleségével arról beszélgettek, hogy a lányuknak azt kommunikálják, azzá válhat, akivé csak akar, rá kellett jönniük, nagyon is szükséges, hogy a fiaiknak ugyancsak át kell adniuk, mi is a feminizmus lényege, melyek az értékei. Elmondása szerint rendkívül dühítő érzés volt számára belegondolni, hogy a ragyogó természetű lánya elé egyszer majd pusztán a neme miatt gördülhetnek akadályok az életben.

Azt szeretném, hogy a fiaimon ne legyen rajta az a bizonyos "férfias nyomás", amely annyira romboló a férfitársadalom számára. Azt akarom, hogy kiegyensúlyoztottan éljenek, és hogy igenis legyenek feministák, akik kiállnak a jó és fontos ügyekért, és akik igazán büszkén vállalhatják önmagukat.

Csak bólogatni tudunk, kedves Justin, most pedig könnyedebb vizekre evezünk, és ismét végignézzük a huszonéves fotóidat!