A legnagyobb tévhitek a borokkal, borfogyasztással kapcsolatban

Borítókép: A legnagyobb tévhitek a borokkal, borfogyasztással kapcsolatban Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Sajnos még mindig egészen sok tévhit él az emberek fejében a borokkal kapcsolatban. Itt az ideje eloszlatni ezeket.

Vajon tényleg az évjárat a legfontosabb? Minél drágább, annál jobb? A nők mindig vöröset, a férfiak mindig fehéret igyanak – vagy épp fordítva? Annyi tévhitet lehet hallani a borokról, így hát eláruljuk, melyeknek semmiképp nem szabad bedőlni.

1. tévhit: Az évjárat a legfontosabb.

Ez néhány száz évvel ezelőtt megállta volna a helyét, azonban a 21. században már olyan fejlett technológiával készülnek a borok, olyan gondosan válogatják a szőlőt, hogy még azokban az években is készülhetnek csúcsminőségű italok, amikor egyébként nem mondanánk a bor szempontjából a legjobbnak a körülményeket.

2. tévhit: Halhoz, fehér húshoz fehér, vörös húshoz vörös.

Sokan nem merik megszegni ezt az ismert szabályt, pedig abszolút meg lehetne, hiszen nem a hús fajtájához kellene a bort rendelni, hanem a hús fűszereihez. Ha például a disznó olyan fűszerekkel van ízesítve, amelyekhez a fehér bor jobban illik, esetleg a köret hozzá káposzta, ne féljünk fehér bort rendelni hozzá!

A többi tévhitért kattints IDE!