Egy étterem kitette az ajtajára, hogy miért zár be, most pedig mindenki ott akar enni

Borítókép: Egy étterem kitette az ajtajára, hogy miért zár be, most pedig mindenki ott akar enni Forrás: boredpanda.com
Alig találunk szavakat...

Egy Kaliforniában található thai étterem két teljes hétre becsukta kapuit. Szerencsére nem arról van szó, hogy ne lettek volna vendégeik, vagy hogy nem feleltek volna meg bármilyen előírásnak. Az étterem vezetői döntöttek így, méghozzá igen nemes okból.

Az étterem kiváló séfje thaiföldi születésű, családja pedig még ma is ott él. Hogy mi ebben annyira különleges? Nos, Preeda Piamfa már közel 15 éve nem látta a családját, ugyanis anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy korábbi munkahelyein akár egy hétre is megszakítsa a munkát, hiszen nagy valószínűség szerint mindannyiuk megélhetését ebből finanszírozta. Most azonban, ahogyan azt az ábra is mutatja, kiváló főnökre lelt, s ebből az étteremből egész biztosan nem akar majd egyhamar továbbállni.

Forrás: boredpanda
Preeda Piamfa, az étterem séfje

Az étterem tulajdonosai úgy döntöttek ugyanis, hogy 2 hétre pihenőre küldik a séf urat, a vendéglátóhely pedig addig zárva tart, ugyanis nem szeretnék még erre a kis időre sem más keze alatt látni a konyha működését. Az étterembe érkező vendégek a következő, szívhezszóló kiírással találkozhattak az ajtóban:

Forrás: boredpanda
"Október 4. 11 h-ig zárva tartunk

A séfünk Thaiföldről származik és mi minden évben hazaküldjük egy kicsit a családjához. Mielőtt hozzánk jött volna dolgozni, azelőtt 15 évig nem látta a családját, de mióta csatlakozott a Noodle Bar csapatához, szerettük volna neki biztosítani a lehetőséget, hogy a látogatása rendszeres legyen – úgyhogy minden ősszel két hétre bezárjuk az éttermet, hogy hazalátogathasson és feltöltődhessen. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de bízunk benne, hogy október 4-től találkozunk, amikor visszatért a pihenésből.

Üdvözlettel:
az étterem vezetősége

Miután valaki megosztotta ezt a képet a Reddit.com portálon, az emberek egytől egyig pozitív visszajelzésekkel bombázták az éttermet. Sokan megjegyezték, hogy a hozzáállásuk "emberségből 5-ös", illetve azt is, hogy ők aztán tudják, hogyan bánjanak a dolgozókkal, miközben a jó hírüket is keltik szerte a világon.

Te találkoztál már hasonló cselekedettel?