Ez a sokak által ellenzett dolog az oka, hogy Down-szindrómás gyerekekről készít képeket egy fotográfus

Borítókép: Ez a sokak által ellenzett dolog az oka, hogy Down-szindrómás gyerekekről készít képeket egy fotográfus Forrás: popsugar.com
Te támogatnád a fotóst a küldetésében – vagy épp ellenkezőleg?

Julie Willson fotográfus első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen egy Down-szindrómával született emberrel élni. Testvére, Dina ugyanis ezzel a rendellenességgel született.

Dina volt a legjobb dolog, ami valaha a családunkkal történhetett. Megtanított minket a feltétel nélküli szeretetre, arra, hogy nem kell mindenen aggódni. Felvillanyozta az emberek életét, bármerre is járt, mindenki imádta a kedves, ám makacs személyiségét
meséli a fotós a kishúgáról.
Forrás: popsugar.com
Julie az esküvőjén férjével és Dinával.

Sajnos Dina 4 évvel ezelőtt szívelégtelenségben elhunyt, így csak az emlékét és a határtalan szeretetet hagyta maga után. Rá emlékezve kezdtett ez a fotósnő Down-os gyerekeket fényképezni, hogy megmutassa a világnak, hogy a Down-szindróma több, mint egy betegség, amit a maga módján áldásnak is tekinthet az ember. Amikor az egyik kisgyerek édesanyjával beszélgetett, akkor tudta meg, hogy ma az anyák megközelítőleg 92 százaléka dönt a terhességmegszakítás mellett, ha kiderül, hogy gyermeke e rendellenességgel születne meg. Ahogyan mondja, abban a percben jött rá, hogy mi is az ő valódi küldetése.

Szeretnék változtatni az emberek hozzáállásán. Azt akarom, az emberek lássák, azon túl, hogy a gyermekük Down-szindrómás, és ez elsőre ijesztő, számtalan út nyílik majd meg előttük. Úgy fogják megtapasztalni a szeretetet, ahogyan az álmaikban sem gondolnák.

Sokan gondolják úgy, hogy egy Down-os gyermek mellett nem lehet teljes életet élni, Julie pedig erre igyekszik rácáfolni és fényképei segítségével elérni, hogy a már említett abortuszok száma csökkenjen, s a szülők így is esélyt adjanak egy életnek.

Nézd meg a fotós képeit, és mondd el, te hogyan vélekedsz a témáról!