Tetszett A szolgálólány meséje? Akkor két jó hírünk is van, amivel kihúzhatod a 2. évadig

Borítókép: Tetszett A szolgálólány meséje? Akkor két jó hírünk is van, amivel kihúzhatod a 2. évadig
A tévésorozatról beszélünk, amely olyan világban játszódik, ahol a nők rabszolgaként vannak alávetve az önkényuralomnak és kötelező a testüket közcélra bocsátva gyerekeket szülniük. A legfontosabb szerepekben Elizabeth Moss (Mad Men) és Alexis Bledel (Szívek szállodája) tündököl, akiket azóta is ünnepel a kritika és a közönség egyaránt.

A rajongók most több okból is örülhetnek; először is mert már biztos, hogy Emmy-díjat kap Alexis Bledel, amit legyünk őszinték, egy Szívek szállodája típusú limonádéért soha nem kapott volna meg (legyen bármilyen különleges és egyedi recept alapján készült limonádé). Nehéz nem észrevenni, hogy a színésznő, aki amúgy nagyon kemény munkát végzett Rory Gilmore szerepében, A szolgálólány meséje Ofglenjeként szintet lépett. A szenvedése, amit leszbikus „szolgálólányként” át kell élnie, szinte tapinthatóvá válik a képernyőn – írják a kritikusok. Itt meg is nézhettek egy jelenetet Alexis-szel:

Az Emmy-díjak „fokozatosan” derülnek ki, és A szolgálólány meséje idén 13 jelölést kapott, ezért könnyen lehet, hogy még a főszereplő Elizabeth Moss is részesül az elismerésben. (Ha kiderül, update-eljük a cikket.)

Ja, és hogy mi a másik jó hír? Nos, alig pár hónappal A szolgálólány meséje adásba kerülése után bejelentették, hogy a sorozat alapjául szolgáló regény szerzője, Margaret Atwood egy másik művét is minisorozattá alakítják. Az Alias Grace (magyarul eddig még nem jelent meg) valódi eseményeken alapul: Thomas Kinnear és a házvezetőnője, Nancy Montgomery meggyilkolását dolgozza fel. A hatrészes minisorozat egy… nos, egy szolgálólányt (a szó hagyományos, nem utopisztikus értelmében), Grace Marksot állítja középpontba, akit Sarah Gadon játszik, míg a meggyilkolt házvezetőnőt a True Bloodból is ismert Anna Paquin alakítja. A sorozat november 3-tól látható a Netflixen.

Nézzétek az előzetest:

És most jöjjön egy kis Gilmore-nosztalgia: