Elhunyt Dévény Anna gyógytornász

Elhunyt Dévény Anna gyógytornász
Forrás: dévény.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

É

Életművével hatalmas örökséget és tudást hagyott ránk.

Életének 81. évében elhunyt Dévény Anna gyógytornász, művészitorna-szakedző. 1957-ben diplomázott, 35 éve foglalkozott koraszülöttek, sérült gyerekek és felnőttek mozgásrehabilitációjával és -korrekciójával. Az általa megalkotott Dévény-módszer speciális manuális technikája a kézségfejlesztés egyedüli eszköze, amely nagyban eltér minden más, mozgásrehabilitációban ismert módszertől. Eredményei magukért beszélnek: átlagosan 100 korábban gyógyíthatatlannak talált kisgyermek közül 80 egészségesen élhet a módszernek köszönhetően. A gyógyulás feltétele a minél korábban – lehetőleg a születés utáni első hetekben – megkezdett kezelés.

Dévény Anna a Magyar Állami Operaházban
forrás: deveny.hu
Dévény Anna a Magyar Állami Operaházban

Fogalmam sem volt róla, milyen nehéz utat kell majd megjárnom, de úgy érzem, közvetítő vagyok, akit odafentről megbíztak, hogy ezt a csatát vívja meg

- Dévény Anna

Dévény Anna örökösen cselekvő ember volt: 35 éve gyógyított, vezette az alapítványt, valamint 16 éve tartott speciális tréninget a Magyar Állami Operaház balettegyüttese számára. Munkásságáért 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetését kaphatta meg, 2017-ben pedig a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat.

Ezúttal tényleg pihenj! 9 nevetségesen frappáns hack, ha babával, kisgyerekkel nyaralsz

Naptej, árnyék, popsikrém – ezek természetesen nélkülözhetetlen eszközök. De van még egy-két trükk, amit kár lenne figyelmen kívül hagyni!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft