Életet menthet a forró autóban a 10 éves fiú találmánya!

Borítókép: Életet menthet a forró autóban a 10 éves fiú találmánya! Forrás: gofundme.com
Egy okos kölyök találmánya segíthet a balesetek megelőzésében?

Nemcsak a nagyvilágból, hanem sajnos itthon is gyakran szólnak a hírek a nagy forróság ellenére autóban hagyott gyermekekről, állatokról. Az Egyesült Államokban 712 gyermek halálesetéről adtak számot 1998 óta, amikor a szülők gondatlanságából következett be tragédia átforrósodott járművekben. Egy ilyen sajnálatos esetnek volt korábban szemtanúja a 10 éves Bishop Curry is a közvetlen szomszédságukban. Az iskola után mindenféle találmányt összetákoló fiú most egy remek ötlettel állt elő, amelynek megvalósításában édesapja is segítségére volt.

Forrás: boredpanda.com

Az Oázis névre hallgató eszköz, amit a gyerek kitalált, talán segíthet megelőzni a tragédiákat. A kütyü ugyanis folyamatosan monitorozza az autó hőmérsékletét, és amikor amikor túl magasnak találja, hideg levegőt cirkuláltat a járműben.

Forrás: boredpanda.com

Az okos kis eszköz nemcsak hűvös levegőhöz juttatja az autóban várakozó utasokat, hanem antennaként is funkcionál: veszély esetén riasztja a szülőket és a hatóságokat.

Forrás: boredpanda.com

A Gofundme internetes platformon 20.000 dollárt kellett összegyűjtenie a feltaláló fiú családjának, hogy megkezdődhessen az eszköz gyártása, jelenleg ez az összeg valahol 27.000 dollár körül áll.

Mit gondoltok a fiú találmányáról? Hasznos kütyü lehet a balesetek megelőzésében?