Kitört a nagy Instagram-botrány! Ezért fognak 45 hírességet komoly pénzbüntetéssel sújtani

Borítókép: Kitört a nagy Instagram-botrány! Ezért fognak 45 hírességet komoly pénzbüntetéssel sújtani
Itt volt már az ideje!😮

Mi is többször írtunk már arról, hogy mennyit pénzt keresnek bloggerek és hírességek Instagaram posztokkal. A tavalyi év legnagyobb botránya például Essena O'Neill őszinte vallomása volt a cégek és az influencerek sötét mutyijáról:

De az igazi nagyvadak a sztárok, egészen pontosan jelenleg a három legkomolyabb aranybánya jelenleg Kendall Jenner, Cara Delevingne és Gigi Hadid, akiknek 125 000 és 300 000 dollár (80 millió forint) között fizetnek szponzorált posztokért. Most viszont elindult a szponzorált tartalmak boszorkányüldözése az Instagramon, a botrányba pedig számos sztár is belekeveredett, akik súlyos, 10 millió forintot is meghaladó pénzbüntetésre számíthatnak.

A friss határozata szerint vége a sztárok bújtatott reklámot tartalmazó posztjainak, ezentúl minden esetben a fotó kommentjében vagy néhány hashtaggel kötelesek feltűntetni, ha szponzorált tartalomról van szó. A felszólító leveleket már ki is küldték az érintetteknek a minap a WWD pedig nyilvánosságra hozott egy listát azon hírességekről, akik büntetésre számíthatnak. Hogy kiknél láthatsz sokszor ilyen szponzorált tartalmakat?

KATTINTS IDE a teljes listáért!