Ben Affleck jóképű öccsének minden esélye megvan arra, hogy idén Oscar-díjat kapjon!

Borítókép: Ben Affleck jóképű öccsének minden esélye megvan arra, hogy idén Oscar-díjat kapjon!
A tehetség családban marad!

Ben Affleck öccsét, Casey-t kevesebben ismerik, pedig az ifjabb Affleck is tehetséges színész, és jópár hollywoodi produkcióban feltűnt már.
Többek közt szerepelt a Good Will Huntingban, az Amerikai pite első két részében, a Ocean’s Eleven/Twelwe/Thirteen-ben és a Csillagok közöttben is, mindemellett pedig nem egy forgatókönyv került ki a kezei közül.

Forrás: bostonmagazine.com/

Ami magánéletet illeti: 1999-ben kezdett el randizni Joaquin Phoenix húgával, Summerrel, akit aztán 2006-ban feleségül is vett és egészen 2016-ig alkottak egy párt. Két kisfiúk született, August és Atticus. Casey válása után új életet kezdett, és úgy tűnik, hogy Floriana Lima színésznő oldalán meg is találta a boldogságot.

2007-ben már egyszer Oscar-díjra jelölték, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című filmben nyújtott alakításáért, de akkor sajnos üres kézzel távozott. Idén viszont minden esélye megvan arra, hogy végre ő is gazdagítsa a család Oscar gyűjteményét. A régi város című filmje ugyanis a kritikusat is meggyőzte arról, hogy Casey nagyon is felnőtt ahhoz a feladathoz, hogy bátyjával egy lapon említsék.

Forrás: theartsdesk.com

Miről is szól a film? Lee Chandler (Casey Affleck) magányosan él egy alagsori lakásban Boston városában, és házmesterként keresi meg a napi betevőre valót. Az unalmas állóvizet, azonban egy nap felkavarja bátyja halálhíre és az, hogy néhai testvére Lee-t nevezi meg egyetlen fia, Patrick (Lucas Hedges) gyámjának. Lee kénytelen visszaköltözni abba a kisvárosba, ahova annyi fájdalom köti és megvívnia élete újabb harcát, amit volt neje Randi (Michelle Williams) személye se könnyít meg.

A történet a rövid tartalom alapján üresnek tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Egy nagyon jól felépített, tökéletesen kidolgozott karakterekkel teli dráma. Így minket meg se lepett az, hogy a hat Oscar jelölés mellett még kétszázöt másik díjra is esélyesnek mondható.

Forrás: fandango.com/

Két ember, két jellem, míg egyiküknek ez a "régi város" az életet és a lehetőségeket jelenti, addig a másikuknak fájdalmas múlt, soha be nem gyógyuló sebeit.
Lee életunt és introvertált személyisége - ami remekül illeszkedik, a téli, kisvárosi hangulatba - csupán néhány pillanatra billen ki a megszokott közönyből. A film egészét végigkíséri az a természetes, ám mégis tökéletes színészi játék, amit Casey Affleck tehetségét dicséri. A nézők persze nem maradnak válaszok nélkül, és a visszatekintéseknek hála, egyre jobban rajzolódik ki Lee jelleme és az, hogy miért is nem kell "utálni" őt, azért mert olyan amilyen. Az a fajta fájdalom mely a karakterében szunnyad, annyira átjön a filmből, hogy mint néző is éreztük azt a vigasztalhatatlan érzést, amit az ember még az ellenségének se kíván.
Lee unokaöccse, Patrick közben erősen és kitartóan képviseli azt a jelent, ami tele van reménnyel, tervvel és életerővel, mindazon dolgokkal, ami valahol régen nagybátyjából elveszett. Kettejük kapcsolata jónak mondható, ami egy csendes, ám annál erősebb bizalmi köteléket alakít ki köztük és melynek köszönhetően a film megmarad abban a kellemes balanszban, amitől egy percre se válik unalmassá. Sikerül-e megtalálni akár csak egy minimális fényt is az alagút végén? Nézd meg, és kiderül!