Igazi példakép: Egy túlsúlyos nő megható levele, akit kinevettek a vékony lányok az edzőteremben

Borítókép: Igazi példakép: Egy túlsúlyos nő megható levele, akit kinevettek a vékony lányok az edzőteremben
"Köszönöm, hogy eszembe juttattad, hogy még sok munka van előttem. Fogyókúra és edzések..."

A napokban egy névtelen nyílt levél járta be az internetet. A brit méretezés szerint 26-os, vagyis bőven az XXL felett járó nő a Redditen osztotta meg a sztorit, mikor is kigúnyolták az edzőterembe, pedig ő csak végre formába szerette volna hozni magát.

Először is kezdjük a történetével - vagy ahogy mások hívják, a kifogással.

Pedig minden test mögött van egy történet, legyen az a "tökéletesre edzem magam, hogy megmutassam az expasimnak, aki megcsalt" vagy a "igen, csokival próbáltam összeragasztani a milliónyi darabra törött szívem".

A nő levelében elárulta, hogy az első plusz kilók egy baleset következtében kezdtek rakódni rá, mikor eltört a csípőcsontja. Felépülése után is elmaradtak az edzések, ugyanis újabb balszerencse következett az életében. Fel kellett adni munkáját, és teljes állásban beteg nagymamáját ápolta, akinek pár hónappal későbbi halált is nehezen tudta feldolgozni. Igen, az evésben próbálta keresni a boldogságot, de mikor végre összeszedte magát és elindult az edzőterembe, ott már csak rosszalló tekintetek és gúnyos megjegyzések fogadták. És hogy mit üzen a hozzá hasonló nőknek, és legfőképp az őt kinevető tökéletes testű lányoknak?

Igazán tanulságos!

Nem gyűlölöm magam vagy a testem. Szeretem azt, aki vagyok, bár hosszú időbe telet, mire ki tudtam mondani ezt a két szót: szeretem magam. Viszont ez akkor is egy szar társadalom. Rendeben van, hogy bántunk másokat, lenyomjuk, ahelyett, hogy felemelnénk őket. De már ezért sem vagyok szomorú.

Örülök, hogy nem kellett olyan dolgokon keresztül menned, mint nekem. Köszönöm, hogy eszembe juttattad, hogy még sok munka van előttem. Fogyókúra és edzések, akár minden nap, de nem miattad, vagy másokért, csakis magamért. Remélem, hogy bárki, aki úgy érzi, csúnya, vagy túlsúlyos, és úgy döntött, hogy a változtat az életén, az végig megy ezen az úton. Felejtsd el a sovány lányokat, akik kinevetnek, vagy az izmos férfiakat, akik azt mondják, túlsúlyos vagy. Csak szeresd magad és tanítsd meg erre őket is, mert több szeretet kellene ebbe a világba.