3 dolog, amiről nem tudok lemondani akkor sem, ha spórolok!

3 dolog, amiről nem tudok lemondani akkor sem, ha spórolok!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A spórolás mindig valamilyen szintű lemondással jár. De lehet azt jól is csinálni! ;-)

Mindenkinek vannak olyan időszakai az életében, amikor ezért, vagy azért meg kell húznia kicsit a gatyamadzagot. Előfordul, hogy egy költözés, építkezés, felújítás miatt nem tudunk akár évekig nyaralni menni; hogy félre kell tennünk pénzt a gyerekünk tanulmányaira; vagy a vállalkozásunk megmentése miatt kell jobban a zsebünkbe nyúlnunk, ami aztán persze kihat az általános jólétünkre is. Tényleg mindegy mi az oka az ínségesebb időszaknak, mert ilyenkor csak egy dolgot tehetünk: megbarátkozunk a gondolattal, hogy valamit nem lehet. Ha volt is egy-két ilyen átmeneti időszak az életemben, azért akadtak dolgok, amikről képtelen voltam, és nem is akartam lemondani.

Ezek azok:

Kép
forrás: europress

1. Minőségi ételek

Ez nálam az első szabály: akármennyire is rosszul élsz, nem szabad megvonnod magadtól a jó, minőségi ételeket! Le lehet mondani a fodrászról, körmösről, bulizásról, alkoholról, cigiről, étterembe járásról és még oly sok másról, de arról, hogy jól lakjunk és egészségesen étkezzünk, nem és nem! Ha spórolnod kell, akkor érdemes magad elkészítened az ételeket, nem pedig rendelni, vagy menüt fogyasztani valamelyik kantinban. Ugyanabból a pénzből jóval több alapanyagot tudsz vásárolni, és belőlük finom ételt elkészíteni, mint ami csak egyszeri, kétszeri alkalomra lenne elegendő, ha nem otthon főzöl.

Kép
forrás: europress

2. Olvasás: magazinok, könyvek

Imádom a magazinokat, és ebbe a kategóriába nem csak a női magazinok értendők, hanem különböző külföldi lakberendezési, receptes, vagy természettudományos témájúak is. Dunát lehetne rekeszteni azzal a mennyiséggel, amit eddigi életem során felhalmoztam a lakásban, pincében, tárolóban. Azonban, ha spóroltam, megtanultam lemondani ezek megvásárlásáról, és átállítani magamat az online böngészésre a kedvenc témáimban. A könyvek esetében kicsit más a helyzet: ilyenkor nem kapkodtam le a polcról azonnal, ami megfogott, hanem választottam egyet a már meglévők, de sosem olvasottak közül, és azt kezdtem el fellapozni. Ha mindenáron az újra fájt a fogam, akkor megszereztem antikváriumból, vagy letöltöttem olcsóbban e-book formátumban.

3. Kirándulás

Amikor spórolunk, akkor nagyon nem fér bele a wellness hétvége, a síelés, nyaralás, és a repülős városnézés. Ilyenkor arra az évre lemondtam a külföldre látogatásról, és barátokkal, családdal igyekeztem felfedezni a környéket. Rengeteg hazai látványosság van, amit egy élet alatt sem tudnánk bejárni; az erdei túrák ingyenesek, az élelmezési kérdést az otthon készített útravalóval is meg lehet oldani; és sok helyre tömegközlekedéssel is ki lehet jutni egy-egy vonaljegy áráért. A legtöbb vízpart közelében lehet találni olcsó magánszállásokat, amikre ha barátokkal összedobtuk a pénzt, nagyon jutányos áron jött ki egy főre a pihenésünk.

Neked van olyan dolog, amiről nem szívesen mondasz le akkor sem, ha meg vagy szorulva? Mondd el hogyan tudtad helyettesíteni, pótolni, másként csinálni!

Vízesések a Föld körül: 7 szédületes fotó

Esőkabát kötelező! Következzenek a világ legpazarabb vízesései egyetlen képgalériában.

Ezeknek a gyerekeknek nem volt annyira fontos az esküvőd, mint neked... És ez enyhe kifejezés

Bizony, néhányan csont nélkül ellopják a show-t az ifjú pár elől...

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is odafigyelnek.

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Ezt a 3 dolgot add hozzá a salátádhoz, hogy estig már ne legyél éhes

Délben még nagyon fegyelmezetten egy adag salátát ebédelsz, de estére már annyira éhes vagy, hogy legszívesebben az egész hűtőszekrényt elnyelnéd – ismerős? Pedig csak három egyszerű hozzávalón múlik...

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft