3 dolog, amiről nem tudok lemondani akkor sem, ha spórolok!

3 dolog, amiről nem tudok lemondani akkor sem, ha spórolok!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A spórolás mindig valamilyen szintű lemondással jár. De lehet azt jól is csinálni! ;-)

Mindenkinek vannak olyan időszakai az életében, amikor ezért, vagy azért meg kell húznia kicsit a gatyamadzagot. Előfordul, hogy egy költözés, építkezés, felújítás miatt nem tudunk akár évekig nyaralni menni; hogy félre kell tennünk pénzt a gyerekünk tanulmányaira; vagy a vállalkozásunk megmentése miatt kell jobban a zsebünkbe nyúlnunk, ami aztán persze kihat az általános jólétünkre is. Tényleg mindegy mi az oka az ínségesebb időszaknak, mert ilyenkor csak egy dolgot tehetünk: megbarátkozunk a gondolattal, hogy valamit nem lehet. Ha volt is egy-két ilyen átmeneti időszak az életemben, azért akadtak dolgok, amikről képtelen voltam, és nem is akartam lemondani.

Ezek azok:

Kép
forrás: europress

1. Minőségi ételek

Ez nálam az első szabály: akármennyire is rosszul élsz, nem szabad megvonnod magadtól a jó, minőségi ételeket! Le lehet mondani a fodrászról, körmösről, bulizásról, alkoholról, cigiről, étterembe járásról és még oly sok másról, de arról, hogy jól lakjunk és egészségesen étkezzünk, nem és nem! Ha spórolnod kell, akkor érdemes magad elkészítened az ételeket, nem pedig rendelni, vagy menüt fogyasztani valamelyik kantinban. Ugyanabból a pénzből jóval több alapanyagot tudsz vásárolni, és belőlük finom ételt elkészíteni, mint ami csak egyszeri, kétszeri alkalomra lenne elegendő, ha nem otthon főzöl.

Kép
forrás: europress

2. Olvasás: magazinok, könyvek

Imádom a magazinokat, és ebbe a kategóriába nem csak a női magazinok értendők, hanem különböző külföldi lakberendezési, receptes, vagy természettudományos témájúak is. Dunát lehetne rekeszteni azzal a mennyiséggel, amit eddigi életem során felhalmoztam a lakásban, pincében, tárolóban. Azonban, ha spóroltam, megtanultam lemondani ezek megvásárlásáról, és átállítani magamat az online böngészésre a kedvenc témáimban. A könyvek esetében kicsit más a helyzet: ilyenkor nem kapkodtam le a polcról azonnal, ami megfogott, hanem választottam egyet a már meglévők, de sosem olvasottak közül, és azt kezdtem el fellapozni. Ha mindenáron az újra fájt a fogam, akkor megszereztem antikváriumból, vagy letöltöttem olcsóbban e-book formátumban.

3. Kirándulás

Amikor spórolunk, akkor nagyon nem fér bele a wellness hétvége, a síelés, nyaralás, és a repülős városnézés. Ilyenkor arra az évre lemondtam a külföldre látogatásról, és barátokkal, családdal igyekeztem felfedezni a környéket. Rengeteg hazai látványosság van, amit egy élet alatt sem tudnánk bejárni; az erdei túrák ingyenesek, az élelmezési kérdést az otthon készített útravalóval is meg lehet oldani; és sok helyre tömegközlekedéssel is ki lehet jutni egy-egy vonaljegy áráért. A legtöbb vízpart közelében lehet találni olcsó magánszállásokat, amikre ha barátokkal összedobtuk a pénzt, nagyon jutányos áron jött ki egy főre a pihenésünk.

Neked van olyan dolog, amiről nem szívesen mondasz le akkor sem, ha meg vagy szorulva? Mondd el hogyan tudtad helyettesíteni, pótolni, másként csinálni!

Kicsi gyerekek nagy kutyákkal – nézd meg a tüneményes fotókat

Egy fotóművész több tucat nagy termetű kutyát fotózott fiatal gazdáik társaságában. És milyen jól tette!

Hihetetlen! Íme 5 extrém olcsó arcápoló, ami valóban jó száraz bőrre!

Kipróbáltuk, leteszteltük és működnek! Ezek az olcsó arckrémek valóban úgy hatnak, ahogyan ígérik!

A legújabb bőrtisztító őrület - arctisztítás probiotikummal!?

Ha újévi fogadalmat tettél, hogy idén már biztosan tisztább lesz a bőröd, mint eddig valaha, itt a tuti tipp ehhez.

Köztünk jár! Jennifer Lawrence-t elcsípték, miközben Budapesten sétálgatott - FRISS FOTÓK

Csak egy átlagos nap, avagy kedvenc színésznőnk a fővárosban lődörög.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

15 lapszám 10 áráért! Az Éva magazin több, mint gondolnád. Ha most rendeled meg az Éva magazint, 15 lapszámot kapsz 10 áráért! Az előfizetési díj így 10 425 Ft helyett most csak 6950 Ft. Jól hangzik, igaz?

Csak 6950 Ft