Meglepetééés!!! – Avagy így ne szúrj el egy meglepetés bulit, ha te szervezed!

Meglepetééés!!! – Avagy így ne szúrj el egy meglepetés bulit, ha te szervezed!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mi lesz akkor a meglepetés bulival, ha valaki meglepetésszerűen elkottyantja róla magát???

Biztos a ti családotokban, baráti körötökben is akadnak olyan emberek, akik minden fontosabb eseményről képesek elkottyantani valamit, még akkor is, ha ezt nem szánt szándékkal teszik. A miénkben is van ilyen, de persze most nem nevezem nevén, mert már így is túl sok cikkemben szerepelt mint mellékszereplő. Lényeg a lényeg, hogy nagyon könnyen előfordulhat, hogy az általunk szervezett események meglepetés része egy ilyen ember miatt részben, vagy akár teljesen meghiúsul. Na persze nem mondom azt, hogy ezzel lőttek is az egész a bulinak, csak hát nem túl jó érzés, hogy két perc alatt romba dől az addig befektetett munkád, amibe előzőleg nyilván rengeteg energiát öltél bele.

Olvasd el ezt is!

Az én egyik ilyen sztorim az, hogy az említett személy nem tudott eljönni egy 40. meglepi szülinapra, - ami amúgy eléggé bántotta, - és amikor az ünnepelt az otthonról elszállingózó családtagokból gyanút fogott, őt hívta fel, hogy igazolja a sejtését. Olyannyira sikerült igazolnia, hogy a köszönés után rögtön ez a megbánó mondat hangzott el a telefonban: „jaj, tényleg ne haragudj, hogy nem tudtam elmenni a bulira!”. Hmm...

Persze utólag csak nevetünk a dolgon és nyilván nem haragszunk az illetőre, hiszen ilyen bárkivel előfordulhat; mégis jó lenne a következő alkalommal megelőzni a bajt. Nos, épp ezért gondoltuk úgy, hogy felírjuk magunknak a legfontosabb meglepetés buli szervezési kritériumokat. Ki ne hagyd ezeket, ha jót akarsz magadnak!

Kép
forrás: europress

# Kezdjük az alapokkal!

Készíts pontos vendéglistát, és még csak véletlenül se térj el tőle! Aki egyszer felkerült, az már ne kerüljön le róla, miután publikussá tetted a meghívottak között; de lehetőleg ne is nagyon bővítgesd utólag!

# Kell egy egzakt programterv!

Amikor a fejedben már körvonalazódik a program, és netalán már a programszervezőkkel, - ha igénybe veszel ilyen szolgáltatást, - is sikerült konzultálnod, feltétlenül készíts egy pontos programtervet. Legyen ez akár egy word dokumentum, amit mindenkinek elemailezel, hogy tudják, mihez kell majd igazodni! Így nagyon sok kérdéstől megkímélheted magad és elkerülheted a rohamszerű megkereséseket is.

# Titkos esemény!

Hozz létre a Facebookon egy titkos eseményt és csak azokat tedd rá, akiket szeretnél meghívni! Ha ezt túl bonyolultnak ítéled, akkor készíts egy köre-mailt, amin folyamatosan tájékoztatod a vendégeket a fejleményekről. A lényeg, hogy ne engedd ki az irányítást a kezed közül, hanem próbálj meg mindent az eredeti terv szerint csinálni!

Kép
forrás: europress

# Többszöri figyelmeztetés!

Lehet, hogy túl szájbarágósnak tűnik ezredszer is elismételni, hogy a buli meglepetés lesz, te mégis tedd meg! Minden e-mailben, vagy telefon alkalmával emlékeztesd a többieket az esemény jellegére! Az e-mailben emeld ki vastag betűvel a „meglepetés” szót, és inkább egyesével kérdezz rá mindenkinél, hogy „ugye ő is hallotta”, hogy ilyen lesz a buli! Persze kérj elnézést, hogy ilyen sokszor ismétled önmagad, de hát jobb félni, mint megijedni!

# A kritikus elemek...

Nem vagyunk benne biztosak, hogy az lenne a jó taktika, hogy a pletykálósabbaknak később szóljunk csak, hiszen, lehet hogy úgy nem tudnak előre felkészülni az eseményre. Inkább csak szinte észrevétlenül célozzunk rá náluk, hogy most vigyázzanak jobban a szájukra! A magukat gyakran elszólók közvetlen környezetében is megkérhetünk valakit, hogy figyeljen oda rájuk, amikor találkozóra kerülne sor az ünnepelttel!

# Kell egy jó csali!

Legyen valaki a társaságból, aki a helyszínre csalja az ünnepeltet! Lehetőleg előre beszéljetek meg egy „B” tervet is, hátha közbe jönne valami, vagy a gyanút fogna az „áldozat”. Valami olyan csalit találjatok ki, ami elég mindennapos ahhoz, hogy ne legyen feltűnő, így biztosan nem fog befuccsolni a tervetek!

# Biztos alibi...

Legalább a szűkebb baráti, családi körnek legyen jól megalapozott alibije! Persze azért ne vigyétek túlzásba, valaki legyen elérhető közületek, legalább mobilon! Ha az ünnepelt jelenlétében egymással beszéltek telefonon, szólítsátok más néven egymást, nehogy feltűnő legyen neki!

Nektek van bevált módszeretek a szervezésre? Esetleg már ti is jártatok pórul a meglepetés partyval? Írjátok meg nekünk!

Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá?

A hidzsábot viselő női fej után most jöhet a szoptatós emoji.

Napi horoszkóp március 25.: a Nyilasok végre kipihenhetik a heti hajtást, a Vízöntők önzetlenségükről tesznek tanúbizonyságot

Hétvégén is izgalmas üzeneteket tartalmaznak az egyes csillagjegyek, ma is sok mindent megtudhatsz tehát a csillagok állásából!

10 tipp, hogyan étkezz egészségesebben, anélkül, hogy fel kéne borítanod az egész életedet

Nem kell drasztikus változásokban gondolkoznod! Elég betartanod egy-két alapvető elhatározást, és máris minőségibb lesz az étkezésed.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft