5+1 felhasználó típus, akiből elég volt a Facebookon

5+1 felhasználó típus, akiből elég volt a Facebookon
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szeretjük a közösségi médiát, a vele járó szabadságot, újdonságokat, lehetőségeket. Azt viszont nem mindig tudjuk már tolerálni, ha valakitől folyton ugyanazt látjuk...

Minek is álszenteskednénk: biztos mindenkinek vannak olyan ismerősei a Facebookon, akik egy idő után annyira irritálók tudnak lenni a tevékenységükkel, hogy sajnos kénytelenek vagyunk őket letiltani, legalább a hírfolyamunkról. Az addig oké, hogy ez egy olyan online közösségi tér, ahol mindenki szabadon kinyilváníthatja a neki tetsző, vagy nem tetsző aktualitásokat, kedvére kommentelhet, posztolhat, stb. Az már viszont kevésbé oké, hogyha valaki kizárólag, vagy túlnyomórészt egy ilyen felületen éli az életét. A következő felsorolásban megelevenednek azok a felhasználó típusok, akik sajnos tipikusan ebbe az irányba tendálnak, sokszor az őrületbe kergetve ezzel a többi békésen internetező társukat.

1. Az „idézet vitéz”

Ő az, akinek mást sem látni az idővonalán, mint giccses képekre felhelyezett idézeteket, származzon az akár ismert emberektől, akár filmekből, vagy a saját nagyanyjától. Természetesen a létező összes ilyen témájú oldalt követi, és azok anyagait is bőkezűen megosztással jutalmazza, nem csak saját maga böngészi az idézetgyűjtő oldalakat és készíti el belőlük az a napi 5-10 mantrát, ami nélkül szerinte aznap nem lehetne túlélni. Bevalljuk, nekünk is jól esik a nap elején egy buzdító, élénkítő, vagy megmosolyogtató gondolat, de hogy egész nap ilyenek villogjanak a szemünk előtt, az már nekünk is sok(k).

gif

2. A "gyerekkel vagyok" típus

Egy kisgyermek érkezése fantasztikus dolog egy nő, egy család életében. És az is természetes érzés, hogy az ember legszívesebben ország-világ elé tárná, hogy micsoda boldogságban lubickol, és hogy milyen gyönyörű a gyereke. Nagyon szeretjük a szép, egészséges családokat, boldog kismamákat, mosolygós anyukákat és mi magunk is elégedettek vagyunk, hogyha mindenki rendben van a környezetünkben. De! De amikor az újdonsült anyukának nem sikerül megtalálni az egészséges egyensúlyt a privát életük bemutatásában, és gyakorlatilag a gyerek minden lépését szinte élőben közvetíti a kedves Facebookozó közönségnek, azt már igencsak túlzásnak érezzük. Hosszútávú ismertetőjele ennek a torzulásnak, amikor az anya „megszűnik létezni”, és még a profilképe helyén is hónapok óta a gyerek fotója díszeleg. Ekkor kéne szerintünk már komolyan magunkba nézni...

gif

3. A megmondó

Aki mindig mindenhez ért, mindig mindenről véleményt formál és ha „szerencsénk van”, még igen masszívan és tartósan politizál is. Megnyilvánulásai szinte mindig valami nagy társadalmi, gazdasági, vagy politikai esemény körül forognak, keményen kommentel, sokszor már-már bántóan, sértően reagál a vele egyet nem értők hozzászólásaira. Tipikusan lehet „kétarcú” ember, aki a való életben mit sem mutat abból az óriási véleményszabadságból, ami az online világban jellemzi: az is könnyen előfordulhat, hogy amíg a Facebookon durván odamondogat, addig másnap kedvesen bájolog velünk, mintha mi sem történt volna. Ha valaki ennyire el tudja különíteni a virtuális tevékenységét minden más cselekvésétől, ott már lehet hogy baj van, érdemes lenne ezt a problémát külső segítséggel megdolgozni.

gif

4. Az állatvédő

Persze, hogy imádjuk az állatokat! Talán épp ezért is vagyunk már torkig a rengeteg „ments meg” megosztással. Tök komolyan: vannak olyan felhasználók, akik megosztják az összes létező állatmenhely bejegyzést, telis-tele szívfacsaró képekkel, olyanokkal, hogy az embernek görcsbe rándul tőle a gyomra. Sajnos anélkül is épp elég állat pusztul el, vagy lesz elaltatva, hogy arról mindenki ezredszerre is tudomást szerezzen a Facebookon, arra pedig általában igen kevés az esély, hogy így találnak megmentő gazdira szegények. (Bár biztos erre is van példa szerencsére.) De ami a lényeg, hogy a világ épp eléggé tele van mindennapos szörnyűségekkel, és nem hisszük, hogy az átlag közösségi felhasználó még ezeken felül szeretne megkínzott, sérült, altatás előtt álló állatokat nézegetni, ami az esetek többségében feleslegesen borzolja az empátiánkat. Akkor már inkább az „idézetesek”, ők legalább nem a szánalmunkra építenek.

gif

5. A magamutogató

És végül következzen a legváltozatosabb típus a maga „kategóriáján” belül. Ide tartoznak a mindenhol szelfizők: igen, azok is, akik kortól függetlenül a tükör előtt pucsítanak, és azok is, akik minden egyes utazásukkal, étkezésükkel, és általában a jólétükkel vágnak fel a többiek előtt. Ugyan örülnünk kéne neki, hogy van egy igen erős rétege a társadalomnak, akik bármilyen körülmények között jól érzik magukat és általánosan elmondható róluk, hogy elégedettek önmagukkal, mégis sokszor olybá tűnik, ez csak álca, vagy kifelé mutogatás. De, hogy ne tűnjék úgy, mintha az irigység szólna belőlünk, csak annyit kívánunk nekik, hogy mindaz, amit megmutatnak, maradéktalanul igaz legyen!

gif

+1. A Facebook-teszt kattantak

Ők azok, akik a Facebook minden egyes új hülyeségének felülnek. Nem elég, hogy folyton újabb és újabb játékmeghívás érkezik tőlük, - azt sem értjük, hogy van ennyi idejük-, de hogy a Facebookon kutassák a lelkitársaikat, vagy a rájuk legjobban hasonlító ismerősüket mindenféle tesztek kitöltögetésével, ezt már tényleg felesleges időpocsékolásnak éljük meg. Vajon csak a kikapcsolódás, vagy a tényleges eredmény hajtja őket? Örök rejtély marad.

Ui.: Igazán senkit nem akartunk beskatulyázni, vagy sztereotípiává zsugorítani, de azért talán érdemes elgondolkozni... :-)

Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá?

A hidzsábot viselő női fej után most jöhet a szoptatós emoji.

Napi horoszkóp március 25.: a Nyilasok végre kipihenhetik a heti hajtást, a Vízöntők önzetlenségükről tesznek tanúbizonyságot

Hétvégén is izgalmas üzeneteket tartalmaznak az egyes csillagjegyek, ma is sok mindent megtudhatsz tehát a csillagok állásából!

10 tipp, hogyan étkezz egészségesebben, anélkül, hogy fel kéne borítanod az egész életedet

Nem kell drasztikus változásokban gondolkoznod! Elég betartanod egy-két alapvető elhatározást, és máris minőségibb lesz az étkezésed.

Így tisztíts hatékonyan mikrót! - 2 perces, baromi egyszerű mutatvány

Neked is meggyűlik a bajod a mikró tisztításával? Itt van ellene a tuti recept!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft