5+1 felhasználó típus, akiből elég volt a Facebookon

5+1 felhasználó típus, akiből elég volt a Facebookon
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szeretjük a közösségi médiát, a vele járó szabadságot, újdonságokat, lehetőségeket. Azt viszont nem mindig tudjuk már tolerálni, ha valakitől folyton ugyanazt látjuk...

Minek is álszenteskednénk: biztos mindenkinek vannak olyan ismerősei a Facebookon, akik egy idő után annyira irritálók tudnak lenni a tevékenységükkel, hogy sajnos kénytelenek vagyunk őket letiltani, legalább a hírfolyamunkról. Az addig oké, hogy ez egy olyan online közösségi tér, ahol mindenki szabadon kinyilváníthatja a neki tetsző, vagy nem tetsző aktualitásokat, kedvére kommentelhet, posztolhat, stb. Az már viszont kevésbé oké, hogyha valaki kizárólag, vagy túlnyomórészt egy ilyen felületen éli az életét. A következő felsorolásban megelevenednek azok a felhasználó típusok, akik sajnos tipikusan ebbe az irányba tendálnak, sokszor az őrületbe kergetve ezzel a többi békésen internetező társukat.

1. Az „idézet vitéz”

Ő az, akinek mást sem látni az idővonalán, mint giccses képekre felhelyezett idézeteket, származzon az akár ismert emberektől, akár filmekből, vagy a saját nagyanyjától. Természetesen a létező összes ilyen témájú oldalt követi, és azok anyagait is bőkezűen megosztással jutalmazza, nem csak saját maga böngészi az idézetgyűjtő oldalakat és készíti el belőlük az a napi 5-10 mantrát, ami nélkül szerinte aznap nem lehetne túlélni. Bevalljuk, nekünk is jól esik a nap elején egy buzdító, élénkítő, vagy megmosolyogtató gondolat, de hogy egész nap ilyenek villogjanak a szemünk előtt, az már nekünk is sok(k).

gif

2. A "gyerekkel vagyok" típus

Egy kisgyermek érkezése fantasztikus dolog egy nő, egy család életében. És az is természetes érzés, hogy az ember legszívesebben ország-világ elé tárná, hogy micsoda boldogságban lubickol, és hogy milyen gyönyörű a gyereke. Nagyon szeretjük a szép, egészséges családokat, boldog kismamákat, mosolygós anyukákat és mi magunk is elégedettek vagyunk, hogyha mindenki rendben van a környezetünkben. De! De amikor az újdonsült anyukának nem sikerül megtalálni az egészséges egyensúlyt a privát életük bemutatásában, és gyakorlatilag a gyerek minden lépését szinte élőben közvetíti a kedves Facebookozó közönségnek, azt már igencsak túlzásnak érezzük. Hosszútávú ismertetőjele ennek a torzulásnak, amikor az anya „megszűnik létezni”, és még a profilképe helyén is hónapok óta a gyerek fotója díszeleg. Ekkor kéne szerintünk már komolyan magunkba nézni...

gif

3. A megmondó

Aki mindig mindenhez ért, mindig mindenről véleményt formál és ha „szerencsénk van”, még igen masszívan és tartósan politizál is. Megnyilvánulásai szinte mindig valami nagy társadalmi, gazdasági, vagy politikai esemény körül forognak, keményen kommentel, sokszor már-már bántóan, sértően reagál a vele egyet nem értők hozzászólásaira. Tipikusan lehet „kétarcú” ember, aki a való életben mit sem mutat abból az óriási véleményszabadságból, ami az online világban jellemzi: az is könnyen előfordulhat, hogy amíg a Facebookon durván odamondogat, addig másnap kedvesen bájolog velünk, mintha mi sem történt volna. Ha valaki ennyire el tudja különíteni a virtuális tevékenységét minden más cselekvésétől, ott már lehet hogy baj van, érdemes lenne ezt a problémát külső segítséggel megdolgozni.

gif

4. Az állatvédő

Persze, hogy imádjuk az állatokat! Talán épp ezért is vagyunk már torkig a rengeteg „ments meg” megosztással. Tök komolyan: vannak olyan felhasználók, akik megosztják az összes létező állatmenhely bejegyzést, telis-tele szívfacsaró képekkel, olyanokkal, hogy az embernek görcsbe rándul tőle a gyomra. Sajnos anélkül is épp elég állat pusztul el, vagy lesz elaltatva, hogy arról mindenki ezredszerre is tudomást szerezzen a Facebookon, arra pedig általában igen kevés az esély, hogy így találnak megmentő gazdira szegények. (Bár biztos erre is van példa szerencsére.) De ami a lényeg, hogy a világ épp eléggé tele van mindennapos szörnyűségekkel, és nem hisszük, hogy az átlag közösségi felhasználó még ezeken felül szeretne megkínzott, sérült, altatás előtt álló állatokat nézegetni, ami az esetek többségében feleslegesen borzolja az empátiánkat. Akkor már inkább az „idézetesek”, ők legalább nem a szánalmunkra építenek.

gif

5. A magamutogató

És végül következzen a legváltozatosabb típus a maga „kategóriáján” belül. Ide tartoznak a mindenhol szelfizők: igen, azok is, akik kortól függetlenül a tükör előtt pucsítanak, és azok is, akik minden egyes utazásukkal, étkezésükkel, és általában a jólétükkel vágnak fel a többiek előtt. Ugyan örülnünk kéne neki, hogy van egy igen erős rétege a társadalomnak, akik bármilyen körülmények között jól érzik magukat és általánosan elmondható róluk, hogy elégedettek önmagukkal, mégis sokszor olybá tűnik, ez csak álca, vagy kifelé mutogatás. De, hogy ne tűnjék úgy, mintha az irigység szólna belőlünk, csak annyit kívánunk nekik, hogy mindaz, amit megmutatnak, maradéktalanul igaz legyen!

gif

+1. A Facebook-teszt kattantak

Ők azok, akik a Facebook minden egyes új hülyeségének felülnek. Nem elég, hogy folyton újabb és újabb játékmeghívás érkezik tőlük, - azt sem értjük, hogy van ennyi idejük-, de hogy a Facebookon kutassák a lelkitársaikat, vagy a rájuk legjobban hasonlító ismerősüket mindenféle tesztek kitöltögetésével, ezt már tényleg felesleges időpocsékolásnak éljük meg. Vajon csak a kikapcsolódás, vagy a tényleges eredmény hajtja őket? Örök rejtély marad.

Ui.: Igazán senkit nem akartunk beskatulyázni, vagy sztereotípiává zsugorítani, de azért talán érdemes elgondolkozni... :-)

5 dolog, amit a második gyereknél már sokkal lazábban kezelsz

Legalábbis annyira, hogy nem mész azonnal a falnak. Hihi!

Forralt bor-teszt: megkerestük a Vörösmarty tér legjobbját, hogy neked már ne kelljen

Sokan szeretik a téli időszak egyik tradicionális italát, a forralt bort, ami nélkül már-már elképzelhetetlenek az adventi vásárok. Mivel sok helyen kapható és az ára is igen borsos, mi most felkutattuk, hol érdemes kortyolni belőle, hogy az idei felhozatal ne okozzon csalódást.

Meghan Markle heteken belül beköltözik a Kensington-palotába és állítólag már el is jegyezték egymást Harry herceggel

Bennfentes források szerint nem az a kérdés, hogy Meghan és Harry összeköltöznek-e, hanem hogy mikor.

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Egy áruházlánc heti egy „csendes órát” vezetett be az autista vásárlók kedvéért

Ebből a világ minden nyilvános helyiségében rendszert kellene csinálni, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az autizmussal élőknek lenne szükségük rá!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Ez a legfontosabb készség, amivel egy 21. századi tanulónak rendelkeznie kell

Programozni? Három nyelven beszélni? Kapcsolathálózatot építeni? Ezek mind nagyon fontos feltételek a sikerhez, de a CNN újságírója szerint van egy készség, ami mindegyiknél alapvetőbb a mai diákok számára.

Napi horoszkóp november 22.: a Szüzek magabiztosan haladnak előre, a Vízöntők kiállnak magukért

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét üzentek!

Minimalista karácsony, avagy 5 tipp, hogy élvezd is az ünnepet

A karácsony a te ünneped is, tehát ha van olyan eleme (legyen az főzés, ajándékozás vagy valami egészen más), ami nem tesz maradéktalanul boldoggá, akkor nyugodtan elgondolkozhatsz rajta, hogyan szabadulhatnál meg tőle. Ehhez pedig akár a minimalista életmód alapelveit is segítségül hívhatod.

Jennifer Lawrence: Amikor visszanézem egy filmemet, mindig a tokámat és az aknémat veszem észre először

J-Law egy kerekasztal-beszélgetésen mondta ezt. „Megbolondultál?” – ez volt Jessica Chastain első reakciója, de aztán rájött, hogy ő maga is eléggé kritikusan figyeli magát a filmvásznon.

Így szervírozz, hogy minden ünnepibb legyen! – 8 ötlet

Szinte biztos, hogy így nem kell sok maradékot elcsomagolnod másnapra...

15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon

Épp most próbálod kitalálni, hogyan jöjjetek ki a hó végéig? Vacillálsz, hogy felvegyél-e egy újabb hitelt? Jó hírünk van.

Minél korábban aggatod fel az ünnepi égőfüzéreket az otthonodban, annál boldogabb ember vagy – állítja egy pszichológus

Te is úgy érzed, évről évre egyre korábban kezdődik a karácsonyi időszak? Nos, ez nem biztos, hogy baj – jelentette ki egy pszichológus szakértő.

4 mindennapos dolog, amitől még rosszabb lesz a gyulladt, pattanásos arcodnak

Talán észre sem veszed, hogy ezeket csinálod, pedig jó lenne felhagyni velük.

Valaki képes volt magas művészetet csinálni a tükörtojásból

Fogalmunk sincs, hogy a fenébe faragja ki ezeket az alakzatokat a fehérjéből meg a sárgájából. Kivéve persze, ha Photoshoppal.

Íme, a tökéletes megoldás arra, hogyan válassz babakocsit!

Ehhez fogható módszerrel még nem találkoztunk.

A fehérbor jótékony hatásai

Biztosan számtalanszor hallottad már, hogy milyen jó hatással van az emberre a minőségi bor mértéktartó fogyasztása, azonban érdemes tudnod, hogy egészen pontosan melyek is ezek a pozitív hatások.

Napi horoszkóp november 21.: a Kosok ügyei pozitív irányt vesznek, az Oroszlánoknak váratlan fordulat adhat lendületet

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Mostantól a rántott hús sem tilos a fogyókúra alatt: isteni és egészséges panír receptek, amikért odáig leszel

Fogyózol, de ölni tudnál valami "rendes" kajáért, mondjuk egy jó kis rántott szeletért? Mostantól nem kell száműznöd ezt a finomságot az étrendedből, mert van pár egészséges verzió, amit bátran fogyaszthatsz – persze csak módjával!

Kövess minket

Előfizetés