Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója A Richter Gedeon Nyrt.
E

Edukációs kisfilmek, terápiás szabadulószoba, kapcsolódás a természettel – csak pár a nyertes ötletek közül.

Tavaly októberben először írták ki a Richter Anna Díj pályázatát, ami a gyógyszerész család szellemiségét tovább örökítve olyan projektek felkutatását tűzte ki célul, amik valódi megoldásokat nyújthatnak a hazai oktatás és egészségügy problémáira, a területen dolgozó nők segítségével.

Orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és gyógyszerzész kategóriában összesen közel kétszáz pályázat érkezett be a felhívásra, amik közül az öttagú zsűri választotta ki a győztes címre szerintük legérdemesebbet, ráadásként pedig a legtöbb internetes szavazatot kapott projekt nyerte el a közönségdíjat.

Gyógyszerész kategória: SzeddViddVédd

Az évek során a legtöbb háztartásban összegyűlik egy kisebb mennyiségű gyógyszer. Fájdalomcsillapítót, görcsoldót, torokfertőtlenítőt évente többször is használunk, de mi a helyzet a speciális gyógyszerekkel, amiből (szerencsére) nem kell egész levelekkel elfogyasztanunk? Ezeket általában bedobjuk az ennek szentelt dobozunkba és nem nézünk felé többet – még akkor sem, ha lejárt a szavatossága, így vissza kellene vinni a gyógyszertárba. A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének csapata ebből a problémából inspirálódva alkotta meg nyertes programját, melyben helyes gyógyszer-hulladékkezelésre edukálnak .

Kép

Pedagógus kategória: Richter Anna Tanösvény és mezítlábas park kialakítása a középiskola területén

Elcsépeltnek tűnhet a gondolat, mégis nagyon helytálló, hogy a digitális világunkban nagyon kell rá figyelnünk, hogy ne szakadjunk el teljesen a természettől és a minket körülvevő környezettől. A Selypi Középiskolásokért Alapítvány tanári karának ötfős csapata ebből kiindulva álmodta meg az interaktív tanösvényt, ami szeretettel várja majd az osztálykirándulásra érkező csoportokat.

Kép

Egészségügyi szakdolgozó kategória: Főszerepben a hétköznapi hősök!

Mindennap bemenni a munkahelyedre, tenni a dolgod önmagában fárasztó tud lenni egy idő után. Hát még akkor, ha a munkád része, hogy tartsd a lelket másokban és segíts rajtuk. A Bethesda Kórház Alapítvány csapata az egészségügyi dolgozókat szeretné megóvni a kiégéstől, egy komplett videótár segítségével, ami a hétköznapok hőseit mutatja be, akiknek tényleg a beteg gyerekek gyógyulása áll mindenek felett.

Kép

Orvos kategória: Mi jól vagyunk! És ő hogy van?

A nők többsége csak októberben gondol a mellrákra, mikor minden pink szalaggal vérteződik fel és több helyről is figyelmeztetnek a szűrés fontosságára. Ez azonban egész évben fontos teendőnk. A Spectrum Radiológiával az Egészségért Alapítvány pályázata multimédiás eszközöket alkalmazva hiteles információs anyagokat hoz létre, előmozdítva a nők egészségtudatosságának növekedését.

Kép

Közönségdíj: Terápiás szabadulószoba

A pszichiátriai betegségek nem csak az érintettek, de a környezetük számára is megterhelő, folyamatos felkészültséget kíván. A Vadaskert Alapítvány csapata kényszerbeteg gyerekekre szabott élményterápiát dolgozott ki, amelyben játszva, szórakozva tölthetnek el értékes időt szüleikkel, testvéreikkel együtt.

Kép

A nyertesek a kategóriánként kiosztott 4 millió ft-ot, a projektek megvalósítására fordítják, amit nyomon követhetünk a https://www.facebook.com/richterannadij/ oldalon.

Tovább olvasok
Az anális szex tíz alapszabálya szexológus szakértőink szerint

A szex tanulás, és egyáltalán nem szégyellnivaló dolog megismerni a saját vágyainkat és képességeinket. Aki az análszexet (is) választja, szíve joga. Ez a te döntésed és a partneredé – itt van tízes listánk, amelyet többéves praxisunk alatt állítottunk össze az análszex legfőbb szabályairól. Használjátok egészséggel:

Mit jelent, ha beszélsz álmodban (pláne, ha káromkodsz)?

100-ból 67 emberrel előfordul életében, hogy beszél álmában. a szakemberek szerint ilyenkor leggyakrabban káromkodunk, és a „nem” szót használjuk.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem