Embertelen körülmények egy fővárosi nővérszállón – ezt látva nem csoda, ha nincs elég egészségügyi dolgozó

kórház,nővérszálló,ápoló,lakhatás,rom,egészségügy
Forrás: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egér, mocsok, gusztustalan vécé, málló falak. Ilyen nővérszállon lakott az a férfi, aki vidékről költözött fel Budapestre, hogy egy kórházban dolgozhasson.

A nettó 140 ezer forintos fizetéséből az ápolónak nem futja albérletre, ezért teljesen egyértelmű volt számára, hogy nővérszállón fog lakni. A nyolc négyzetméteres szobáért havi 13 000 forintot vontak le a fizetéséből, amivel nem is lett volna baj, ha a szállás nem olyan, amilyen.

Olvasd el ezt is!
kórház,nővér,ápoló,nővérszálló,rom,egészségügy
forrás: facebook
Ebben a szobában lakott a férfi, akinek a fejére esett egy egér.

A pohár akkor telt be végleg a férfinál, amikor egyik éjjel szó szerint a fejére pottyant egy egér a nővérszálló szobájában. A szálló gondnoka egy vállrándítással elintézte a dolgot, közölte, hogy írtsa ki a rágcsálót, ha zavarja. A szállóval ezen kívül még nagyon sok baj volt: mocskos volt, elhanyagolt, és alkalmatlan arra, hogy egy műszak után kipihenje magát ott egy dolgozó, akin napközben – nem mellesleg – életek múlnak vagy múlhatnak.

ápoló,kórház,nővérszálló,egészségügy,rom
forrás: facebook
Kissé mállik a vakolat...

Az épület gyakorlatilag lakhatatlan, nem lehet megfelelően tisztálkodni, mert olyanok a vizesblokkok, hogy arról jobb nem beszélni. Az ápoló jelenleg a barátainál húzza meg magát, de albérletet biztosan nem tud a jövőben sem fizetni, hiszen a jövedelme nem elegendő ehhez.

kórház,nővérszálló,ápoló,rom,egészségügy
forrás: facebook
Ez a mosdó.

A poszt az egyik közösségi oldalon jelent meg, cikket a Blikk közölt róla. A dolog önmagában is borzalmas, de azt tudva, hogy az egészségügyben iszonyú szakemberhiány van, és azok, akik tudnak és akarnak is ott dolgozni, lakhatási lehetőség hiányában mégsem tehetik meg. A legkevesebb az lenne, ha a nővérszállókat lakható állapotba hoznák...

A Blikk egyébként megkereste az illetékeseket is, de senki nem adott választ. Sem a nővérszállás fenntartója, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma, sem az érintett kórház...

Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok
Anyai nagymamánk génjeit hordozzuk legerősebben – állítják kutatók

Függetlenül attól, hogy egy gyerek szoros kapcsolatot ápol-e a nagyszüleivel, genetikai örökségünk tetemes részét nekik köszönhetjük. Főképp az egyiküknek...

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem