Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Csobot Adél arról, hogy milyen 22 évesen szülni
61. oldal

Hirdetés

Hirdetés

Tejfölös túrótorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom! Az előkészítés pikkpakk kész, a többit meg a sütő végzi el helyetted! Mi kell még?


Éva magazin

2013. 08. 10.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Hirdetés

Hirdetés

 Hozzávalók 8 személyre:
- 25 deka édes keksz
- 12 deka vaj
- 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
A töltelékhez:
- 25 deka túró,
- 25 deka krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 17 deka kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 deci tejföl
- fél deci citromlé

túrótorta recept,túrós desszert recept,könnyű túrós édesség recept,

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3. Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4. Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5. Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.

olvasd el ezeket is
Kommentek
ÉVA UTAZÓ
Megjelent a tavaszi-nyári Éva Utazó!

Megjelent a tavaszi-nyári Éva Utazó!

Beleolvasok

Ezeket olvastad már?

Itt a csokis–málnahabos süti receptje!

Még több gyümölcsös–habos sütirecept a májusi Éva magazinban!

3 különleges vendégváró desszert

Ezek az édes falatkák bármikor jól jöhetnek, régen várt és váratlan vendégséghez egyaránt.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Stockholm egy ott élő magyar szemével
72. oldal
Nézd Meg ezeket Is

Citromos financier: a legjobb megoldás, ha desszertfalatkákat szeretnél

Mit főzzek ma?

2016. 03. 07.

0

Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Félóra alatt kész ez az elképesztő desszertkülönlegesség.

3 különleges húsvéti édesség + nyereményjáték húsvéti főzőiskolába!

Mit főzzek ma?

2016. 03. 07.

0

Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Miért ne készítenél húsvétra tortát? Íme három recept, nem is olyan nehezek! Sőt, a cikk végén most játékot is találsz – a 10 szerencsés nyertes páros belépőt nyerhet az Éva és a Somat közös húsvéti főzőiskolájába!

Minipite pálcikán – amitől lehidalnak a vendégeid

Mit főzzek ma?

2016. 03. 05.

0

Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Ha gyakran hívod magadhoz ugyanazt a társaságot, akkor nem árt időnként frissíteni a büféasztal kínálatát.

Mandulás torta húsvétra

Mit főzzek ma?

2016. 03. 04.

0

Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Miért ne lehetne torta a húsvéti desszert?
olvasd el ezt is

Hírlevél

Developed by MarquardDigital

A kereséshez kezdj el gépelni!