Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Interjú Almási Kitti pszichológussal
52. oldal
Budapest 5°C

Hirdetés

Tejfölös túrótorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom! Az előkészítés pikkpakk kész, a többit meg a sütő végzi el helyetted! Mi kell még?


Éva magazin

2013. 08. 10.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Hirdetés

 Hozzávalók 8 személyre:
- 25 deka édes keksz
- 12 deka vaj
- 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
A töltelékhez:
- 25 deka túró,
- 25 deka krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 17 deka kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 deci tejföl
- fél deci citromlé

túrótorta recept,túrós desszert recept,könnyű túrós édesség recept,

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3. Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4. Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5. Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.

olvasd el ezeket is
Kommentek
ÉVA TOLERANCIA
 Csatlakozz te is az ÉVA Tolerancia kezdeményezéshez!

Csatlakozz te is az ÉVA Tolerancia kezdeményezéshez!

Csatlakozom

Ezeket olvastad már?

Mi az a mince pie? Érdekességek és persze recept

Ez az ősi karácsonyi édesség, amelyet gyümölcskosár néven szoktak emlegetni magyarul, hagyományosan hússal – többnyire marhahússal – készült, innen a neve (a mince vagdalt vagy darált húst jelent); csak a 19. században kezdett eltűnni a hús a kosárkákból.

A karácsonyi gyümölcskenyér eredeti receptje

Tudtad, az egykoron böjti süteményről, a Christstollenről 1329-ből is vannak írásos emlékek?

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Foglald le a szállásod 2016-ra már most!
116. oldal
Nézd Meg ezeket Is

Citromos répakenyér a főcukrász szakácskönyvéből

Mit főzzek ma?

2015. 11. 20.

0

Éva magazin

Amilyen nagyszerű, olyan könnyű elkészíteni, és minden vendéget le fogsz venni a lábáról!

Csokis tofutorta – egészséges desszert nem csak az ünnepi asztalra

Mit főzzek ma?

2015. 11. 16.

0

Studer-Tüske Veronika / Éva magazin

Ha már teletömtük magunkat az ünnepi menüsor elejével, a végére tartogassunk egészséges édességeket! Még több könnyű desszertrecept a decemberi Éva magazinban.

Az igazi házias vaníliasodó receptje!

Mit főzzek ma?

2015. 09. 22.

0

Varró Edina / homebisztro.wordpress.com

Az októberi Éva magazinban található ínycsiklandó mákosguba- és aranygaluska-receptekhez vaníliasodó is jár – ennek receptjét online olvashatod.

10 egészséges édességrecept

Mit főzzek ma?

2015. 09. 07.

0

Éva magazin

Az egyik tönkölylisztből készült, a másik liszt nélkül, a harmadik gluténmentesen, a negyedik egyszerűen csak gyümölcsből van... Nézzünk néhány könnyű és sok esetben gyorsan elkészülő, diétabarát édességreceptet!
olvasd el ezt is

Hírlevél

Developed by MarquardDigital

A kereséshez kezdj el gépelni!