Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Találkozás a benned élő gyerekkel
a 40. oldalon
Budapest 9°C

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Tejfölös túrótorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom! Az előkészítés pikkpakk kész, a többit meg a sütő végzi el helyetted! Mi kell még?


Éva magazin

2013. 08. 10.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

 Hozzávalók 8 személyre:
- 25 deka édes keksz
- 12 deka vaj
- 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
A töltelékhez:
- 25 deka túró,
- 25 deka krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 17 deka kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 deci tejföl
- fél deci citromlé

túrótorta recept,túrós desszert recept,könnyű túrós édesség recept,

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3. Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4. Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5. Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.

Előfizetés

Fizess elő aktuális számunkra!

www.elofizetesem.hu/evamagazin
Előfizetek

Ezeket olvastad már?

A desszert, amitől könny szökik a szemedbe: csokis-karamelles torta

Csokoládétorta karamellöntettel. Kérdés van?

Íme a torta receptje az Éva Húsvét melléklet címlapjáról!

Az Éva Húsvét az áprilisi Éva magazinnal egyben, megfordítható címlappal jelent meg. Kíváncsi vagy a borítón szereplő madaras torta receptjére? Nem is olyan nehéz!
Hirdetés

Hirdetés

Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Anyja lánya. Interjú Pálmai Annával és Szirtes Ágival a 75. oldalon!

Egy desszert, amiről el sem hiszed, hogy egészséges: csokis zabkeksz

Mit főzzek ma?

2015. 03. 13.

0

Studer-Tüske Veronika

És amúgy gluténmentes is. Próbáld ki a csokis zabkekszet, félóra alatt kész!

Banánkenyér: a tökéletes vendégváró édesség minden generációnak

Mit főzzek ma?

2015. 03. 05.

0

Studer-Tüske Veronika

Nézzük, hogy készül az igazi banánkenyér.

Szilvás pite – a lényeg a töltelékben van

Mit főzzek ma?

2015. 02. 25.

0

Studer-Tüske Veronika

Néha muszáj jelét adni, hogy tiszteljük a hagyományokat. Íme egy klasszikus desszert a családi asztalra. Próbáld ki a szilvás pitét!

CSOKOLÁDÉ: az Éva 30 legjobb receptje

KONYHA

2015. 02. 11.

0

Éva magazin

Torta, trüffel, cookie, briós – minden, ami csokis, már a Pinterest-oldalunkon is
Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Táborlista 2015
Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozom
Developed by MarquardDigital

A kereséshez kezdj el gépelni!