Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Sínen vagyunk
a 138. oldalon
Budapest 2°C

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Tejfölös túrótorta

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom! Az előkészítés pikkpakk kész, a többit meg a sütő végzi el helyetted! Mi kell még?


Éva magazin

2013. 08. 10.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

 Hozzávalók 8 személyre:
- 25 deka édes keksz
- 12 deka vaj
- 30 deka friss szeder vagy más bogyós gyümölcs
A töltelékhez:
- 25 deka túró,
- 25 deka krémsajt
- 2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 17 deka kristálycukor
- 3 tojás
- 2,5 deci tejföl
- fél deci citromlé

túrótorta recept,túrós desszert recept,könnyű túrós édesség recept,

1. Daráld le a kekszet. Add hozzá a megolvasztott vajat és gyúrd össze. Nyomkodd szét egy 22 centis szétnyitható tortaformában és hűtsd be 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.

3. Készítsd el a tölteléket. Passzírozd szét a túrót egy tálban, tedd hozzá a krémsajtot, a citromhéjat és a cukrot. Botmixerrel keverd simára, egyenként üsd bele a tojásokat, keverd tovább, add hozzá a tejfölt és a citromlét.

4. Öntsd bele a tölteléket a tésztába és süsd egy és egynegyed órán keresztül. Hagyd a nyitott ajtajú sütőben kihűlni.

5. Hűtsd be legalább 3 órára, de inkább egy egész éjszakára. 6. Tálaláskor szórj a tetejére szedret és hintsd meg porcukorral.

Előfizetés

Fizess elő aktuális számunkra!

www.elofizetesem.hu/evamagazin
Előfizetek

Ezeket olvastad már?

Szilvás pite – a lényeg a töltelékben van

Néha muszáj jelét adni, hogy tiszteljük a hagyományokat. Íme egy klasszikus desszert a családi asztalra. Próbáld ki a szilvás pitét!

CSOKOLÁDÉ: az Éva 30 legjobb receptje

Torta, trüffel, cookie, briós – minden, ami csokis, már a Pinterest-oldalunkon is
Hirdetés

Hirdetés

Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Az élet ajándék
a 106. oldalon!

Vedd le a vendégeket a lábukról: margarétatorta

Hagyományos receptek

2015. 02. 06.

0

Kalmár Virág

Kedves kis tavaszváró torta. Különlegessége, hogy kukoricaliszt van benne. A tetejét tej­színes cukormáz díszíti.

A legfinomabb mogyorós palacsinta receptje

Mit főzzek ma?

2015. 01. 30.

0

Studer-Tüske Veronika

Palacsinta karamellizált almával. Ennél finomabb édesség nincs. 25 perc alatt kész!

Fekete-fehér desszert: kávés zselé

Mit főzzek ma?

2015. 01. 21.

0

Éva magazin

A zselés fogások szerelmeseinek kedvence lesz ez a poharas édesség.

Mandarintortácskák

Mit főzzek ma?

2015. 01. 15.

0

Éva magazin

Gyors és egyszerű édesség a rövid téli estékre. Csak néhány hozzávaló és egy elektromos mixer kell hozzá.
Ajánló az aktuális Éva magazinból
Beleolvasok
Iskolamelléklet 25 oldalon
Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozom
Developed by MarquardDigital

A kereséshez kezdj el gépelni!