6 felület a konyhában, amelyek tisztításáról valószínűleg te is sokszor megfeledkezel

konyha tisztítás,konyha,takarítás,tisztítás,öko,tipp,fertőtlenítés Forrás: Getty images
Mindannyiunknak megvannak a magunk jól bevált tisztítási szokásai, amikor az otthonunk egyik legforgalmasabb helyéről beszélünk, azonban sajnos mindezt sokkal inkább rutinnal, mintsem tudatossággal végezzük. Ez pedig nagy hiba!

A takarítási szokásainkat általában magunk alakítjuk ki vagy még gyerekkorunkban elsajátítjuk a szüleinktől, de az sem ritka, hogy párunkkal közösen formáljuk úgy, hogy a lehető legkényelmesebb és hatékonyabb legyen a számunkra. Az azonban nagyon ritkán fordul elő, hogy tudatosan takarítunk, tisztítunk és fertőtlenítünk minden egyes olyan négyzetmétert, amin ráadásul hemzseghetnek a baktériumok. Sajnos hiába nem láthatóak ezek a szennyeződések, attól még ott vannak és bizony nagyon veszélyesek lehetnek, igyekezz tehát nem megfeledkezni róluk!

Félreértés ne essék, itt nem arról van szó, hogy elhanyagolnánk konyha tisztítását, ezeket a feladatokat valószínűleg mindannyian ellátjuk, épp csak nem annyiszor, nem akkor és nem úgy, ahogyan kellene.

Teljesen mindegy tehát, hogy megtestesült Monica Geller vagy vagy sem, jó, ha tudod, hogy a most következő felületeket jóval gyakrabban kellene megtisztítanod a konyhában.