8 város, ahová a jó zene miatt érdemes utazni

koncert,rejongók,koncertterem,kezek,fények Forrás: Pxhere
Jó apropója lehet egy utazásnak a zene is. Összegyűjtöttünk nyolc nagyvárost, ahova érdemes csak azért is ellátogatni, hogy részt vegyél életed koncertjén, vagy élvezhesd a világ legjobb koncerttermeit.

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Előtte persze jól jön néhány tipp ahhoz, hogyan juthatsz külföldi koncertjegyekhez:

– Mindenképp érdemes figyelni a legnagyobb jegyárusító oldalakat, ilyen az Eventim, a Ticketmaster vagy a Songkick.

– Olyan árusítót érdemes keresni, ahol van elektronikus jegy. Egyrészt ez 2019-ben már a helyi programokhoz is sokkal kényelmesebb, más felől a postai díjak elképesztően magasak lehetnek (nem beszélve az izgalomról, hogy megérkezik-e időben). Ha csak olyan helyen van lehetőség vásárolnod, ahol ez nem adott, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy a városban lakó ismerősöd lakcímére kéred a jegyet. Ha pedig nincs ismerősöd, a szállásadóddal is érdemes egyeztetni, hogy hadd érkezzen oda a megrendelt jegy.

– Sajnos manapság mindenképp fontos, hogy utánanézz, az adott helyen milyen biztonsági előírások vannak. A terrortámadások miatt egészen szürreális szabályokba is ütközhetsz, ezek miatt nem érdemes kockáztatni a bejutást.

– Olyan is előfordulhat, hogy az árusító cég csak a koncert előtt nem sokkal nyomtatja ki és postázza a jegyeket, ami így csak az utolsó pillanatokban jut el hozzád. Ha a koncertet egy nyaralással kötötted egybe, és már napokkal korábban elutaztál a helyszínre, akkor fennáll a veszélye, hogy pont elkerülitek egymást a jeggyel. Ezt mindenképpen előre kell jelezni emailben a cég ügyfélszolgálatának, akik arra fognak kérni, hogy ha az elutazásod előtti nap még nem kaptad meg a jegyet, akkor értesítsd őket, mert van erre egy bevett megoldásuk, amit akkor tudatnak majd veled.

– Ha lemaradtál egy koncertől, vagy szeretnél esetleg kedvezőbb áru megoldásokat találni, érdemes felmenni a ticketswap.hu weboldalra, ahol számtalan koncertjegy cserél gazdát szerte a világban minden nap. Sőt, ha valamilyen oknál fogva rajtad marad valamilyen jegy, azt is jól el tudod adni a weboldal segítségével. A rendszer nagyon biztonságos.

Nézzük, melyik városokat érdemes megcélozni!