Kit Harington: Hiba volt azt mondanom, hogy a férfiak is szexizmus áldozatai Hollywoodban

Kit Harington: Hiba volt azt mondanom, hogy a férfiak is szexizmus áldozatai Hollywoodban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Havas Jont alakító színész már bánja, amit korábban mondott a témában.

Az elmúlt hetek történései, a szexuális zaklatási botrányok Hollywoodban és másutt annyira forró témává tették a szexizmust, hogy a sztárok visszamenőleg is újra és újra kénytelenek elmagyarázni, mire gondoltak, amikor azt mondták, hogy...

Most épp Kit Harington volt az, aki egy friss interjúban utólag helyretette, amit egy tavalyi nyilatkozatában mondott, miszerint a filmiparban a férfiakkal szemben is előfordul szexista (tehát pusztán a nemi hovatartozás alapján történő) megkülönböztetés, ez tehát nem csak a nőkre igaz. A tavaly májusban tett kijelentései akkor szenvedélyes vitákat váltottak ki.

„Tévedtem, amikor azt mondtam – magyarázza most Kit. – Valójában nem azt kellett volna mondanom, hogy szexizmus az, ami a férfiakra irányul. Azt hiszem, úgy értettem, hogy a férfiakat is kezelik tárgyként a filmiparban. Abban az időben én is úgy éreztem magam, de mostanra megtanultam, hogyan kell elzárni magam ezektől a dolgoktól.” Meg még ezt is hozzáteszi:

„Tényleg azt gondolom, hogy a férfiakra is szoktak tárgyként tekinteni. Úgy érzem, hogy velem is megtörtént ez, bántak velem tárgyként, szexuális értelemben is, elsősorban újságcikkekben.”

Kényelmetlenül éreztem magam ettől? Igen. Azt gondolom, hogy ugyanabban a társadalmi helyzetben vagyok, mint egy nő? Nem. Ez két különböző dolog, és nem kellett volna összekevernem. Tévedtem.

Harington korábbi nyilatkozata a The Sunday Times-nak egész pontosan így hangzott:

„Bizonyos értelemben el lehet mondani, hogy a külsőm miatt foglalkoztatnak. Létezik szexizmus a férfiakkal szemben is. Egyértelmű, hogy a filmvilág szexista módon bánik nőkkel, de a férfiak kárára is létezik szexizmus… Voltak pillanatok fotózásokon, amikor megkértek, hogy vetkőzzem le, akkor éreztem így.”

Egy másik interjúban Harington beszélt a szupersztárságról is, amely a Trónok harcával jár. „Harapós leszek tőle és ingerlékeny” – ismerte be, hozzátéve, hogy sosem akarna hálátlannak tűnni azért a „kiváltságért”, amiben része van. Azt is elmondta, miért mond időnként nemet a rajongókkal való fotózkodásra.

Muszáj, különben egy idő után úgy érzi magát az ember, mint egy kirakatbaba

- magyarázta.

Nézd meg ezt a cuki galériát is Kitről és menyasszonyáról, Rose Leslie-ről:

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Kit Harington és Rose Leslie legédesebb fotói
Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! AZ Éva magazin múzsája, Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni, az Éva magazin egyik örök múzsája mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.

Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod!

Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.

„Ilyenkor már nem gondolunk arra, hogy a magánéletünket játsszuk” – interjú Járó Zsuzsa és Kovács Patrícia színészekkel

Több mint két évtizede találkoztak először: egyszerre lettek az Új Színház stúdiósai, aztán egyszerre vették fel őket a Színművészeti Egyetemre (akkor még főiskolára), Máté Gábor osztályába. Azóta számtalanszor játszottak együtt, de azt mondják, hogy sokáig rendre elkerülték egymást, és a külön töltött idő is meghatározó volt. Jelenleg két közös bemutatójuk is van gyors egymásutánban. Együtt beszélgettünk a két színésznővel, Járó Zsuzsával és Kovács Patríciával.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft