Ezt a 8 éves kislányt évek óta anyjának tekinti a kacsája

kislány,kacsa,imprinting Forrás: youtube
És a kislány meglehetősen komolyan vette a felelősségteljes szülő szerepét: oda is magával viszi a kacsát, ahova nem lenne szabad. Nézd meg a videót!

Van ez az érdekes jelenség a kacsákkal (és több más madárfajjal), hogy néhány órával azután, hogy kibújtak a tojásból, az első arra járót az anyjuknak tekintik és mindenhova követik. Szakszóval imprintingnek, bevésődésnek hívják. Nos, ez történt Snowflake-kel is 2015-ben, amikor kiskacsa korában rákattant az akkor ötéves Kylie Brownra. Az amerikai kislány azóta is következetesen a kacsa anyukájának nevezi magát és a szülei még pelenkát is adtak Snowflake-re, amikor az nem volt hajlandó a kislánytól távol, a kertben aludni. Így Kylie szobájában lakhat.

A kacsa azóta is mindenhová követi Kylie-t. Ebből a videóból kiderül, hogy rendszeresen sétálnak és együtt, és Snowflake elkíséri a strandra nyáron, síelni télen és fociedzésre minden héten.

– Én vagyok az anyukája – mondja Kylie a videóban.

– Hogyan jöttél rá annak idején? – kérdezi a riporter.

– Arra, hogy ő egy kacsa? – kérdez vissza Kylie. A riporter ezután képtelen tovább kérdezni a röhögéstől.

A szülők pedig elmondták a videóban, hogy a ragaszkodás kölcsönös: ahogy más gyerekek mindenhová magukkal viszik a pokrócukat vagy egyéb átmeneti tárgyukat, Kylie a kacsáját viszi mindenhová, még oda is, ahová nem szabadna. Halloweenkor pedig a kacsa Olafnak, a Jégvarázs hóemberének öltözött.

kislány,kacsa,olaf

Kylie a videó tanúsága szerint további lépéseket tesz a kacsa nevelésében: olvasni tanítja, és újabban terápiás állatnak szeretné kiképezni.

Nézd meg ezt a galériát is az őrült és minden bizonnyal rengeteg szabadidővel rendelkező apukáról: