Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Q

Quentin Gréban illusztrátor bámulatos akvarelljei esztétikai élményt nyújtanak kicsiknek, nagyoknak.

„Farkas apó a vadászösvényen szaglászott, zsákmányt keresett. Nesztelenül lépkedett. Hirtelen az az érzése támadt, hogy a bozótban meglapul valami. Közelebb hajolt, bekémlelt. Ragyogó szemű, rózsaszín állatkát pillantott meg. Nagyon is jól tudta mi az: egy emberkölyök..."

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Így kezdődik Rudyard Kipling története, az örök klasszikus, generációk óta a gyerekek egyik kedvenc története. Maugli, Balú, Bagíra, Sir Kán és a Dzsungel többi lakójának története ezúttal egy nagy képeskönyvben elevenedik meg, gyönyörű illusztrációkkal. Quentin Gréban képein feltűnik Sir Kán, a tigris, aki a vadonban rejtőzve vadászik a kis emberfiúra, ám nem számol azzal, hogy a Dzsungel népe Maugli mellé áll. Felejthetetlen jelenetek térnek vissza a képeken: Ká, a kígyó, Maugli köré tekeredik, a Bender-log, a majmok népe elragadja őt, hogy elvigyék a Hideg Tanyára, a romba dőlt városba.

Részlet:

Egy szép napon Maugli olyasmit hozott ebbe a történetbe, amivel halálra rémítette a Dzsungel összes lakóját: csak Piros Virágnak hívták maguk között. A Piros Virág a tüzet jelentette, de a Dzsungel egyetlen teremtménye sem merte szájára venni a nevét, annyira rettegtek tőle.

Elmesélem nektek, hogy is került a tűz az emberkölyök kezébe:

Este volt. Bagira Maugli mellett heverészett, és váratlanul megszólalt:

– Azt hiszed, testvérkém, hogy Sir Kán lemondott róla, hogy megöljön? Csak az alkalomra vár. Akela megöregedett, és Sir Kán a maga oldalára állította a fiatal farkasokat.

Azt mondta nekik, hogy egy emberkölyöknek semmi keresnivalója a Csapatban. Alaposan előkészítette a bosszúját, és véghez is viszi, amint Akela elhibáz egy vadat.

Bizony, nem hiába tanított meg téged Balú a vadon szabályaira.

Szükséged is lesz erre a tudásra, hogy távol tartsd magadtól az ellenségeidet, akik gyűlölnek téged. És még olyan kicsi vagy…

Hirtelen eszébe jutott valami, és felkiáltott:

– Tudom már, mit tegyél! Menj le az emberek kunyhójáig, testvérkém, és szerezz abból a Piros Virágból, amit ők nevelgetnek. Így, ha eljön majd a nap, nálam is hatalmasabb szövetségesed lehet, még farkastestvéreidnél is hatalmasabb.

Maugli rögvest le is ugrott a faágról, amin hintázott, és a bozóton áttörve hamarosan a megművelt földekre ért, ahol a falu lakói éltek.

Egy kunyhóba belesve meglátta, hogy az egyik földműves felesége fekete göröngyökkel táplálja a tüzet a tűzhelyben. Maugli odakint várakozott, és amikor fehéren, hidegen terjengeni kezdett a reggeli köd, látta, hogy egy kisfiú kiemeli a vörös szenet a kályhából, és bezárja egy földdel kitapasztott belsejű agyagkorsóba. Maugli szempillantás alatt kiragadta az agyagedényt a rémülten sikoltozó kisfiú kezéből, és már el is tűnt a ködben. Hosszú futás után ért vissza Bagirához, akitől szomorú hírt hallott:

– Akela elhibázta a szarvast. A farkasok megölték volna, de te is kellesz nekik, és égre-földre keresnek a dombokon.

– Készen állok. Nézd!

Maugli Bagira felé nyújtotta a parazsas cserépedényt, mire ő lesütötte a szemét, mert a Dzsungel egyetlen lakója sem képes szembenézni a tűzzel.

Tovább olvasok
„Az én gyerekemet nyugodtan felpofozhatja a tanár”

Igen, ez a mondat elhangzott, a saját fülemmel hallottam szülői értekezleten. Én is csak pislogtam, és azonnal kétségbe vontam a kedves szülőtárs épelméjűségét. És szerinted meddig mehet el egy tanár?

7 jel, hogy egy hazugba vagy szerelmes

Az egyik exem megrögzött hazudozó volt, de olyan zseniálisan adta elő magát, hogy állandóan úgy éreztem, én vagyok ok nélkül bizalmatlan. Később rájöttem, hogy nem bennem van a hiba, hanem benne. Méghozzá nem is kevés.

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem