Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Q

Quentin Gréban illusztrátor bámulatos akvarelljei esztétikai élményt nyújtanak kicsiknek, nagyoknak.

„Farkas apó a vadászösvényen szaglászott, zsákmányt keresett. Nesztelenül lépkedett. Hirtelen az az érzése támadt, hogy a bozótban meglapul valami. Közelebb hajolt, bekémlelt. Ragyogó szemű, rózsaszín állatkát pillantott meg. Nagyon is jól tudta mi az: egy emberkölyök..."

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Így kezdődik Rudyard Kipling története, az örök klasszikus, generációk óta a gyerekek egyik kedvenc története. Maugli, Balú, Bagíra, Sir Kán és a Dzsungel többi lakójának története ezúttal egy nagy képeskönyvben elevenedik meg, gyönyörű illusztrációkkal. Quentin Gréban képein feltűnik Sir Kán, a tigris, aki a vadonban rejtőzve vadászik a kis emberfiúra, ám nem számol azzal, hogy a Dzsungel népe Maugli mellé áll. Felejthetetlen jelenetek térnek vissza a képeken: Ká, a kígyó, Maugli köré tekeredik, a Bender-log, a majmok népe elragadja őt, hogy elvigyék a Hideg Tanyára, a romba dőlt városba.

Részlet:

Egy szép napon Maugli olyasmit hozott ebbe a történetbe, amivel halálra rémítette a Dzsungel összes lakóját: csak Piros Virágnak hívták maguk között. A Piros Virág a tüzet jelentette, de a Dzsungel egyetlen teremtménye sem merte szájára venni a nevét, annyira rettegtek tőle.

Elmesélem nektek, hogy is került a tűz az emberkölyök kezébe:

Este volt. Bagira Maugli mellett heverészett, és váratlanul megszólalt:

– Azt hiszed, testvérkém, hogy Sir Kán lemondott róla, hogy megöljön? Csak az alkalomra vár. Akela megöregedett, és Sir Kán a maga oldalára állította a fiatal farkasokat.

Azt mondta nekik, hogy egy emberkölyöknek semmi keresnivalója a Csapatban. Alaposan előkészítette a bosszúját, és véghez is viszi, amint Akela elhibáz egy vadat.

Bizony, nem hiába tanított meg téged Balú a vadon szabályaira.

Szükséged is lesz erre a tudásra, hogy távol tartsd magadtól az ellenségeidet, akik gyűlölnek téged. És még olyan kicsi vagy…

Hirtelen eszébe jutott valami, és felkiáltott:

– Tudom már, mit tegyél! Menj le az emberek kunyhójáig, testvérkém, és szerezz abból a Piros Virágból, amit ők nevelgetnek. Így, ha eljön majd a nap, nálam is hatalmasabb szövetségesed lehet, még farkastestvéreidnél is hatalmasabb.

Maugli rögvest le is ugrott a faágról, amin hintázott, és a bozóton áttörve hamarosan a megművelt földekre ért, ahol a falu lakói éltek.

Egy kunyhóba belesve meglátta, hogy az egyik földműves felesége fekete göröngyökkel táplálja a tüzet a tűzhelyben. Maugli odakint várakozott, és amikor fehéren, hidegen terjengeni kezdett a reggeli köd, látta, hogy egy kisfiú kiemeli a vörös szenet a kályhából, és bezárja egy földdel kitapasztott belsejű agyagkorsóba. Maugli szempillantás alatt kiragadta az agyagedényt a rémülten sikoltozó kisfiú kezéből, és már el is tűnt a ködben. Hosszú futás után ért vissza Bagirához, akitől szomorú hírt hallott:

– Akela elhibázta a szarvast. A farkasok megölték volna, de te is kellesz nekik, és égre-földre keresnek a dombokon.

– Készen állok. Nézd!

Maugli Bagira felé nyújtotta a parazsas cserépedényt, mire ő lesütötte a szemét, mert a Dzsungel egyetlen lakója sem képes szembenézni a tűzzel.

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Környezettudatos ruhák halászhálóból? Lehetséges! AZ Éva magazin múzsája, Epres Panni mutatja be az új H&M Conscious Exclusive kollekciót - VIDEÓ

Epres Panni, az Éva magazin egyik örök múzsája mutatja be a légies és elegáns H&M Conscious Exclusive ruhákat, amikről szinte el sem hinnénk, ha nem tudnánk, hogy halászhálókból és más nejlonhulladékból készültek.

Te ettél valaha földet? Ha nem, ezt a szuper gyors „Száz év magány ”csokis desszertet ki kell próbálnod!

Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.

„Ilyenkor már nem gondolunk arra, hogy a magánéletünket játsszuk” – interjú Járó Zsuzsa és Kovács Patrícia színészekkel

Több mint két évtizede találkoztak először: egyszerre lettek az Új Színház stúdiósai, aztán egyszerre vették fel őket a Színművészeti Egyetemre (akkor még főiskolára), Máté Gábor osztályába. Azóta számtalanszor játszottak együtt, de azt mondják, hogy sokáig rendre elkerülték egymást, és a külön töltött idő is meghatározó volt. Jelenleg két közös bemutatójuk is van gyors egymásutánban. Együtt beszélgettünk a két színésznővel, Járó Zsuzsával és Kovács Patríciával.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft