Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Kipling csodálatos meséje gyönyörűséges illusztrációkkal jelent meg a napokban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Q

Quentin Gréban illusztrátor bámulatos akvarelljei esztétikai élményt nyújtanak kicsiknek, nagyoknak.

„Farkas apó a vadászösvényen szaglászott, zsákmányt keresett. Nesztelenül lépkedett. Hirtelen az az érzése támadt, hogy a bozótban meglapul valami. Közelebb hajolt, bekémlelt. Ragyogó szemű, rózsaszín állatkát pillantott meg. Nagyon is jól tudta mi az: egy emberkölyök..."

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Quentin Gréban, az illusztrátor számos népszerű képeskönyvet rajzolt. 1977-ben született, Brüsszelben él. Vízfestményei különleges hangulatot teremtenek a gyerekek számára.

Így kezdődik Rudyard Kipling története, az örök klasszikus, generációk óta a gyerekek egyik kedvenc története. Maugli, Balú, Bagíra, Sir Kán és a Dzsungel többi lakójának története ezúttal egy nagy képeskönyvben elevenedik meg, gyönyörű illusztrációkkal. Quentin Gréban képein feltűnik Sir Kán, a tigris, aki a vadonban rejtőzve vadászik a kis emberfiúra, ám nem számol azzal, hogy a Dzsungel népe Maugli mellé áll. Felejthetetlen jelenetek térnek vissza a képeken: Ká, a kígyó, Maugli köré tekeredik, a Bender-log, a majmok népe elragadja őt, hogy elvigyék a Hideg Tanyára, a romba dőlt városba.

Részlet:

Egy szép napon Maugli olyasmit hozott ebbe a történetbe, amivel halálra rémítette a Dzsungel összes lakóját: csak Piros Virágnak hívták maguk között. A Piros Virág a tüzet jelentette, de a Dzsungel egyetlen teremtménye sem merte szájára venni a nevét, annyira rettegtek tőle.

Elmesélem nektek, hogy is került a tűz az emberkölyök kezébe:

Este volt. Bagira Maugli mellett heverészett, és váratlanul megszólalt:

– Azt hiszed, testvérkém, hogy Sir Kán lemondott róla, hogy megöljön? Csak az alkalomra vár. Akela megöregedett, és Sir Kán a maga oldalára állította a fiatal farkasokat.

Azt mondta nekik, hogy egy emberkölyöknek semmi keresnivalója a Csapatban. Alaposan előkészítette a bosszúját, és véghez is viszi, amint Akela elhibáz egy vadat.

Bizony, nem hiába tanított meg téged Balú a vadon szabályaira.

Szükséged is lesz erre a tudásra, hogy távol tartsd magadtól az ellenségeidet, akik gyűlölnek téged. És még olyan kicsi vagy…

Hirtelen eszébe jutott valami, és felkiáltott:

– Tudom már, mit tegyél! Menj le az emberek kunyhójáig, testvérkém, és szerezz abból a Piros Virágból, amit ők nevelgetnek. Így, ha eljön majd a nap, nálam is hatalmasabb szövetségesed lehet, még farkastestvéreidnél is hatalmasabb.

Maugli rögvest le is ugrott a faágról, amin hintázott, és a bozóton áttörve hamarosan a megművelt földekre ért, ahol a falu lakói éltek.

Egy kunyhóba belesve meglátta, hogy az egyik földműves felesége fekete göröngyökkel táplálja a tüzet a tűzhelyben. Maugli odakint várakozott, és amikor fehéren, hidegen terjengeni kezdett a reggeli köd, látta, hogy egy kisfiú kiemeli a vörös szenet a kályhából, és bezárja egy földdel kitapasztott belsejű agyagkorsóba. Maugli szempillantás alatt kiragadta az agyagedényt a rémülten sikoltozó kisfiú kezéből, és már el is tűnt a ködben. Hosszú futás után ért vissza Bagirához, akitől szomorú hírt hallott:

– Akela elhibázta a szarvast. A farkasok megölték volna, de te is kellesz nekik, és égre-földre keresnek a dombokon.

– Készen állok. Nézd!

Maugli Bagira felé nyújtotta a parazsas cserépedényt, mire ő lesütötte a szemét, mert a Dzsungel egyetlen lakója sem képes szembenézni a tűzzel.

Nagyvárosban élsz, sokat dolgozol, stressznek vagy kitéve? Ha bármelyik igaz rád, így tarts kényeztető bőrpihentetést az ünnepek alatt

Hagyd a bőrödet is ünnepelni! Ilyen trükkökkel pihentetheted a rohanós hétköznapok után.

Az Oscar-jelölés előszobájában a Testről és lélekről – érdekesen alakul a mezőny

Enyedi Ildikó az egyetlen női rendező a kilenc döntős között.

Csak szeretetből érdemes – Interjú Korpás Krisztinával

19, 16, 9 – három fiú. Nem szerepelnek pletykalapokban, és az apjuk, Tilla sztársága miatt sose lennének hajlandóak kamera elé állni, de az anyjuk kedvéért most igent mondtak. Interjú az Éva január–februári lapszámából.

Barna foltok jelentek meg az arcodon? Tudd meg, mi állhat a hátterében, és mit tehetsz ellene – 5 tipp

Előfordult már, hogy barna foltokat, ráncokat vagy más bőrhibákat vettél észre az arcbőrödön? Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor azonnal cselekedned kell – el is mondjuk, hogy miért és mit tegyél.

Zöld út az egészséghez: a zöld turmixok 6 előnye + 3 szuper recept

Ha a gyors méregtelenítés és a jobb közérzet a cél, válassz egy jó zöld turmixot!

3 húsétel mennyei salátával az ünnepi asztalra

Nem kell lemondanod a finom húsételekről az ünnepek alatt sem! Készíts hozzájuk ízletes salátákat, így tedd könyedebbé a fogásokat!

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft