Megfejtettük a KFC mennyei fűszerkeverék receptjét

KFC,csirke,fűszerek Forrás: unsplash
Ha szereted a KFC-s csirkét, megmutatom, hogyan készíthetsz otthon ízélményre a megszólalásig hasonlító, de jóval egészségesebb, fűszeres panírban sült csirkemellet, - combot és -szárnyat.

A KFC-s ételeket még azok is örömmel falatozzák, akik egyébként utálják a gyorséttermeket. Valószínűleg amiatt, mivel csirkehúsos ételeket kínálnak amelyek – nem is akarnak többnek látszani ennél, pláne nem kevesebbnek –, valamivel egészségesebbnek TŰNNEK, mint az ilyen-olyan húspogácsák és „csirkefalatok” más gyorséttermekben.

Aki valaha evett már KFC-s húsokat, az tudja, milyen jól tud esni egy vödör csirke, ami lévén, hogy többnyire csontos darabokból áll, kézzel lehet csak elmajszolni. Ennek pedig bizony megvan a maga bája és fesztelensége.

Egy étel, amit vadidegenek szeme láttára is elrágcsálhatunk kézzel – az asztali etikett szabályai szerint is!

Ez az, ami engedi, hogy lelazuljunk, hogy újra gyerekek legyünk és igen, össze is hoz minket, hiszen közösségi élményt nyújt, amikor a családdal vagy barátokkal nyakig merülve a vödörben, mindenki az utolsó falatra pályázik.

Pár éve azonban, amikor egy újságírónak köszönhetően fény derült a KFC-s csirke titkos összetevőire, már otthon is élvezhetjük a ropogós, fűszeres panírt, benne a gőzölgő puha, egészséges TANYASI csirkehússal. Ez pedig még jobb közösségi élményt nyújt számomra és akár számodra is az lehet, ha elkészíted a KFC titkos fűszerkeverékével készült csirkét. Ha szívesen tennél vele egy próbát otthoni körülmények között, mutatom, hogyan készítheted el te is!

Amikor Chicago Tribune újságírója rátalált a titkos 11 összetevős fűszerkeverék-receptre, az csupán a ízesítők és a liszt arányára tért ki, arra azonban nem, hogy magát a csirkehúst hogyan készítik elő sütés előtt. Így az olaj hőmérséklete, a sütés időtartalma és módja sajnos továbbra sem ismert. Ettől függetlenül sokan azt tanácsolják, hogy egy órával sütés előtt célszerű tojásos, írós vagy tejes fürdőbe helyezni a csirkerészeket, és szobahőmérsékletűen tenni be őket az olajba, így azok nem hűtik majd le.

A KFC soha nem ismerte el, de nem is cáfolta, hogy az újságíró által megtalált csirke fűszerkeverék valóban az eredeti titkos recept-e.