Nutella házilag - így készíts egészséges mogyorókrémet!

Borítókép: Nutella házilag - így készíts egészséges mogyorókrémet! Forrás: naturallynourished
Ezt az egészséges mogyorókrémet még a vegán életmódot választók is bátran kipróbálhatják, hiszen semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz. Még ennél is jobb, hogy semmilyen mesterséges anyagot nem adunk hozzá, így egészséges krém kerülhet a kenyerünkre! Nyami!

Ha ti azok közé tartoztok, akik néha egy ültő helyükben képesek lennének kikanalazni egy doboz nutellát, akkor ezt lessétek meg! Hoztunk egy házilag elkészíthető és egészséges receptet mogyorókrémre, ami remek alternatíva az ilyen "kikanalazós" napokra. Szerencsére az elkészítése sem igényel túl sok időt, vagy konyhatündér előképzettséget, így bárki bátran belevághat! Ha elkészítitek, küldjetek egy képet az eredményről! ;-)

Forrás: naturallynourished
Elkészítési idő: 25 perc
az attól függ hagysz-e belőle személyre
Nutella mogyorókrém házilag
Hozzávalók
  • 250g mogyoró
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 4 evőkanál (holland) kakaópor
  • 4 evőkanál agave szirup
  • 150 ml szójatej (vagy rizstej, kókusztej)
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, majd piritsd meg a mogyoró szemeket, amígel nem kezdenek barnulni (kb. 10 perc)! Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni!
2. lépés
A kihűlt mogyorókat egyesével szabadítsd meg a héjától: a legegyszerűbb, ha a két kezed között lemorzsolod róluk a héjukat!
3. lépés
Tedd a mogyorót egy darálógépbe, és pépesítsd össze! Majd add hozzá a kókuszolajat, és addig elegyítsd, amíg krémes állagot nem kap! (Így már egy kész mogyoróvajat kapsz nem mellesleg.)
4. lépés
Add hozzá a kakaóport és az agave szirupot, kóstolgasd és édesítsd, ha még nem találod elég édesnek!
5. lépés
Már csak a szójatej, vagy más növényi alapú tej hiányzik, és kész is a házi nutella krémed! Keverd addig, amíg igazán lágy, krémes lesz az állaga, majd merd át egy jól záródó üvegbe! Hűtve nagyjából 2 hétig áll el. Jó nassolást!
Forrás: naturallynourished

(via naturallynourishednour.wordpress.com)