Vörös, fehér vagy rosé? Melyik ételhez melyik bor illik?

Vörös, fehér vagy rosé? Melyik ételhez melyik bor illik?
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nincs is jobb, mint egy finom étel mellé egy jó pohár bor! De tisztában vagy azzal, hogy milyen fogásokhoz illik a vörösbor, melyekhez a fehér, és mi mellé ajánlott rosét fogyasztanod?

Egy jó bor bármilyen étkezést megkoronáz, de nem árt, ha tudjuk, hogy mely ételekhez mit érdemes kóstolni, mi teszi hangsúlyosabbá az ízeket. De vajon melyik bortípus mely fogáshoz passzol? Megmutatjuk!

Sorrend

Ha több fogásos a menü, és több bort szeretnél mellé tálalni, mindig a könnyed boroktól haladj a testesebbek felé, sose fordítva tedd! Ha nem csak száraz, hanem édes bort is töltenél, azt mindig a legvégére hagyd!

Amennyiben boros ételt főztél, például pörköltet, mindig ugyanazt a bort szolgáld fel mellé, ami az ételbe is került.

Az előéltelek mellé könnyű, fiatal fehér bor ajánlott, például egy olaszrizling. Halak, fehér húsok mellé tökéletes egy pohár belőle.

A CIKK FOLYTATÁSÁT ITT TALÁLOD!

Verekszik a gyerek? Így állítsd le!

Ha tudsz, még időben lépj közbe!

A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

A brit fitneszblogger frappáns képmontázsok segítségével hasonlítja össze a különböző egészséges és egészségtelen kaják kalóriatartalmát.

Egy úti cél, egy könyv, egy film – pörgesd fel az utazást!

Hangolódj az utazásra egy jó könyvvel és mozival!

Ez az oka, hogy minden virág fehér Diana hercegnő kertjében

Csodálatos kert épült a hercegnő halálának 20. évfordulójára

Itt az Éva magazin szeptemberi száma Kölyök melléklettel és kedvezményes kuponokkal

Keresd az újságárusoknál az Éva magazin szeptemberi számát – Kölyök melléklettel és az iskolakezdéshez nélkülözhetetlen kedvezményes kuponokkal!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

5 lapszám Éva + 5 lapszám InStyle

Csak 2995 Ft