Mézeskalács alaprecept

Mézeskalács alaprecept

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Gyöngyös Mézes Manufaktúra mézeskalécs receptjét Láng Orsolyától és Láng Barbarától, a két tulajdonostól kaptuk.

Hozzávalók:
70 deka liszt,
20 deka méz, 20 deka porcukor,
20 deka margarin, 2 tojás sárgája,
1 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fűszerek

mézeskalács, recept, advent

1. Keverd el a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot és a fűszereket (őrölj frissen kiskanálnyi fahéjat, szegfűszeget, ánizst, vagy használhatsz kész mézeskalács-fűszerkeveréket is).
2. Add hozzá a melegített, de nem forró mézet és margarint, majd a tojást és a sárgájákat. Jól dolgozd össze, majd nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra.
3. Kedvenc szúróformáiddal szaggass ki különböző figurákat, és előmelegített sütőben 7–10 perc alatt süsd világosbarnára (gázsütőben 4-es fokozaton, légkeveréses elektromos sütőben 150 fokon).

Tipp: A megkeményedett mézeskalácsot úgy tudod újra megpuhítani, ha fémdobozba teszed egy félbevágott almával együtt.

mézeskalács, recept, advent

Receptünk a Mézeskalács szívvel-lélekkel cikkünk része. Itt olvashatod.

Fotó: Reichel Tamás, Szöveg: Lovászi Ildikó

Ezúttal tényleg pihenj! 9 nevetségesen frappáns hack, ha babával, kisgyerekkel nyaralsz

Naptej, árnyék, popsikrém – ezek természetesen nélkülözhetetlen eszközök. De van még egy-két trükk, amit kár lenne figyelmen kívül hagyni!

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha BAK jegyű vagy!

Bizony, a csillagok azt is tudják, hova érdemes menned nyaralni!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft