Négyféle bejglitöltelék

Közkívánatra a mákos, diós, gesztenyés és szilvás begjli töltelékének receptjei.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Közkívánatra a mákos, diós, gesztenyés és szilvás begjli töltelékének receptjei.

Gesztenyés töltelék

töltelék bejglibe


Hozzávalók (2 bejglihez): 50 deka gesztenyemassza, 4 evőkanál rum vagy rumaroma, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor

1. Keverd el a cukrot a tojássárgájával egész habosra, add hozzá a gesztenyemasszát, a rumot, majd keverd egész lágyra robotgéppel.
2. Ha úgy érzed, túl nehéz, adj hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.

Mákos töltelék

mákos töltelék bejglibe


Hozzávalók (4 bejglihez): 4 deci víz, 60 deka kristálycukor,
80 deka darált mák, 2 kis zacskó apró szemű mazsola, 1 citrom héja, 2 csomag vaníliás cukor, kábé 2 deci sárgabaracklekvár (a mennyiség nagyban függ a lekvár sűrűségétől)

1. Főzz sűrű szirupot a cukorból és a vízből, majd forrázd le vele a mákot.
2. Keverd el vele a hozzávalókat, utolsónak a lekvárt add hozzá fokozatosan, hogy végül sűrű masszát kapj.

A diós és a szilvás receptet a következő oldalon találod

--pagebreak--

Diós töltelék

dió töltelék bejglibe


Hozzávalók (4 bejglihez): 4 deci víz, 60 deka kristálycukor, 80 deka darált dió, 2 kis zacskó apró szemű mazsola, 1 citrom héja, 2 csomag vaníliás cukor

1. Főzz sűrű szirupot a cukorból és a vízből, majd forrázd le vele a diót.
2. Keverd el vele a hozzávalókat – ha túl sűrű, hígítsd tejjel vagy vízzel.

Szilvás töltelék

szilva töltelék bejglibe


Hozzávalók (2 bejglihez): 50 deka mélyhűtött szilva,
1citrom héja, 15 deka kristálycukor, vagy a szilva és a cukor helyett nagyon sűrű házi szilvalekvár

1. Egészen apróra darabold fel a szilvát, egy evőkanálnyi vízen kezdd el párolni, és ha már kevéske levet engedett, keverd hozzá a cukrot. Főzd fél órát fedő alatt (ha lekvárt használsz, öt percig rotyogtasd), majd add hozzá a reszelt citromhéjat.
2. Főzd további fél órát immár fedő nélkül, egészen sűrűre (a lekvárt csak pár percig). Ha nem volna elég édes, keverhetsz hozzá kevéske cukrot vagy baracklekvárt.

Háromféle bejglitészta-receptünk is van.
ITT TALÁLOD őket!

Szöveg: Kalmár Virág, fotó: Reichel Tamás

Olvasd el ezeket is!

Most környezetbarát Éva-strandtáskát kapsz ajándékba új előfizetés esetén! Vidd magaddal az Éva magazint most a strandra! Megrendelési határidő: augusztus 16.

Csak 3950 Ft