Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept

Olyan, mint a zacskós tésztaleves, csak egészségesebb, finomabb és nem sokkal bonyolultabb: íme, egy laktató ramen recept
Forrás: instagram

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vega és gluténmentes változatban is ér megfőzni.

Néha az ember annyira fáradt, hogy alig bírja nyitva tartani a szemét, viszont valami forró, tésztás levesre vágyik. Ilyenkor persze ott van a minden sarki boltban kapható zacskós tésztaleves. Ám az ilyesmit magunk is elkészíthetjük: a ramen, ez a japán tésztaleves laktató és mégsem nehéz étel.

Olvasd el ezt is!

A legtöbb ramen recept sokáig fő, de most természetesen egy gyors, csirkés változatot ajánlunk, ami mindössze 30 perc alatt elkészíthető! Minden hozzávalót beszerezhetünk itthon, még a ritkább fűszerek is megtalálhatók ázsiai boltokban vagy delikáteszekben. Ezek közül a jobbakban speciális ramentésztát is lehet kapni, de a linguini tészta is tökéletesen megfelel hozzá, gluténérzékenyek pedig készíthetik rizstésztából. Ha vega vagy, a csirkét konzerv csicseriborsóval ajánljuk kiváltani. Na szóval íme a recept:

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Csirkés ramen (tésztaleves)
Hozzávalók
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 hagyma (feldarabolva)
  • 4 fokhagymagerezd (feldarabolva)
  • 0,5 kg csirkemell (felkockázva. vegetáriánusok használhatnak helyette 2 konzervdoboz csicseriborsót is, a levét öntsék le előtte)
  • 1 tk só
  • 2 tk kömény (őrölt)
  • 2 tk csilipor
  • 1 tk koriander (őrölt)
  • 1 tk szárított oregano (vagy bazsalikomlevél)
  • 1 késhegynyi chipotle-por (vagy cayenne-i bors)
  • 1 paradicsom (felkockázva)
  • néhány darab zöld csili (elhagyható. konzerv is lehet)
  • 2 csirkehúsleves-kocka
  • 1 l víz
  • 10 dkg linguini tészta vagy ramentészta (gluténmentes is kapható)
  • avokádószeletek (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • friss koriander (tálaláshoz, ízlés szerint)
  • csíra (pl. brokkoli-, tálaláshoz, ízlés szerint)
  • lime (tálaláshoz, ízlés szerint)
1. lépés
Egy nagy wokban vagy öntöttvas lábasban párold meg a hagymát az olívaolajban, közepes lángon, két percen át.
2. lépés
Add hozzá a csirkét és a fokhagymát. Párold 5-6 percig, amíg barnulni nem kezd, kevergesd gyakran.
3. lépés
Add hozzá a sót és a fűszereket, kevergesd még 1 percig.
4. lépés
Add hozzá a paradicsomot, a csilit, a leveskockát és a vizet, főzd, amíg forrni nem kezd.
5. lépés
Ha forr, tedd bele a tésztát. Állj ellen a kísértésnek, hogy többet dobj bele az előírtnál – így is megduzzad.
6. lépés
Újra forrald fel, vedd közepesre a lángot és rotyogtasd még 10 percig, vagy amíg a tészta meg nem fő.
7. lépés
Facsard bele a lime-ot, kóstold meg, sózd, ha még szükséges.
8. lépés
Avokádószeletekkel, friss korianderrel, csírával és lime-szeletekkel tálald.

greatist.com

50 dolog, amit simán megtehetnél, ha nem aggódnál tovább a tested miatt

Nem azért, mintha hibás lennél azért, mert aggódsz. Csak hogy tudd.

Halloweeni partira rémisztő ufó szemet készíts! Ráadásul finom

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft