Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 3. rész – paradicsomos bruschetta retekcsírával
Imádjuk a paradicsomot! Reméljük ti is egyszerre legalább 2-3 félét tartotok a kamrában, főleg amikor szezonja van és olcsó hozzájutni! Az olaszok isteni paradicsomos bruschettáját már a legtöbben ismerni vélik, ezért mi most egy alternatív verzióval rukkolunk elő, és bízunk benne, hogy nektek is elnyeri a tetszéseteket és az ízlelőbimbóitok elismerését!
- Néhány szelet pirítósnak való kenyér
- 1 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 csésze feta sajt kenhetőre nyomkodva
- 1/4 csésze majonéz
- 2 teáskanál felaprított snidling
- 2-3 féle paradicsom (például lucullus, koktél, ökörszív)
- Egy kis marék retekcsíra
- Extra szűz olíva olaj
- Só és bors
Elkészítés:
A kenyereket mindkét oldalukon megpirítjuk, ezt tehetjük egy olíva olajjal kikent serpenyőben is. Ha megpirultak, megkenjük őket a szétnyomott fokhagymával. Egy kis tálban összekeverjük a feta sajtot a majonézzel, a snidlinggel, majd sóval és borssal ízesítjük. A kész krémmel megkenjük a pirítósokat, ráhalmozzuk az előzőleg felkarikázott ,apróra szeletelt paradicsomot, és picit meglocsoljuk olíva olajjal. A tetején a retekcsírával tálaljuk.