Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 3. rész – paradicsomos bruschetta retekcsírával

Borítókép: Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 3. rész – paradicsomos bruschetta retekcsírával Forrás: europress
Egy kis paradicsom bármikor jöhet! Még a "nincs kedvem főzni napokon" is! ;-)

Imádjuk a paradicsomot! Reméljük ti is egyszerre legalább 2-3 félét tartotok a kamrában, főleg amikor szezonja van és olcsó hozzájutni! Az olaszok isteni paradicsomos bruschettáját már a legtöbben ismerni vélik, ezért mi most egy alternatív verzióval rukkolunk elő, és bízunk benne, hogy nektek is elnyeri a tetszéseteket és az ízlelőbimbóitok elismerését!

Elkészítési idő: 15 perc
1-2 személyre
Paradicsomos bruschetta retekcsírával
Hozzávalók
  • Néhány szelet pirítósnak való kenyér
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 csésze feta sajt kenhetőre nyomkodva
  • 1/4 csésze majonéz
  • 2 teáskanál felaprított snidling
  • 2-3 féle paradicsom (például lucullus, koktél, ökörszív)
  • Egy kis marék retekcsíra
  • Extra szűz olíva olaj
  • Só és bors

Elkészítés:

A kenyereket mindkét oldalukon megpirítjuk, ezt tehetjük egy olíva olajjal kikent serpenyőben is. Ha megpirultak, megkenjük őket a szétnyomott fokhagymával. Egy kis tálban összekeverjük a feta sajtot a majonézzel, a snidlinggel, majd sóval és borssal ízesítjük. A kész krémmel megkenjük a pirítósokat, ráhalmozzuk az előzőleg felkarikázott ,apróra szeletelt paradicsomot, és picit meglocsoljuk olíva olajjal. A tetején a retekcsírával tálaljuk.

 

Forrás: thechalkboardmag.com