Így tálald fel a homárt. És így edd – mutatjuk!

Így tálald fel a homárt. És így edd – mutatjuk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nézd meg infografikánkat és a videót... igazából nem is olyan bonyolult homárt feltálalni, csak elsőre kicsit fura.

Nem könnyű hozzáférni a homár édes húsához, ha magunk készítjük az egyik legfinomabb rákfajtát. Vásárolhatjuk előfőzött állapotban, ez kíméletesebb a mi idegeinknek is, mivel a másik lehetőség, hogy élő homárt veszünk, és magunk szenderítjük jobblétre az állatot (elkábíthatjuk fagyasztással, majd fejbevághatjuk egy nagy késsel, vagy dobhatjuk egyből a lobogó forró vízbe). A páncélzat és az ollók feltörése is többféleképpen történhet: ha nem fontos, hogy szépen tálaljuk a készre főtt rákot, akkor a problémásabb részeket kalapáccsal is szétverhetjük. Mindenesetre a homár darabolásához szükségünk lesz éles késre és egy diótörőhöz hasonló homártörőre, fogyasztásához pedig jól jön a speciális homárhoz való kis villa. Ha sikerült kifejtenünk a rákhúst, citromlével megcsepegtetve vagy mártogatóssal fogyasszuk.

Kép
Olvasd el ezt is!

Íme egy videó a homár feltálalásáról, hogy a legfinomabb falatok utolsó morzsája se menjen veszendőbe:


Még több tengeriherkentyű-recept a július-augusztusi Éva magazinban!

Kép
Hamarosan jön a szoptatós emoji! - Mit szólsz hozzá?

A hidzsábot viselő női fej után most jöhet a szoptatós emoji.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft