Kolbászos köleskása

Kolbászos köleskása

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A kolbászos egytálételek egy egészséges változata. Gyorsan elkészül, laktató – mi kell még?

Olvasd el ezt is!

A kolbász nem csak frissen szelt fehér kenyérrel finom, hanem jófajta egészséges hozzávalókkal vegyítve is. Próbáljátok ki ezt a köleskását, amely igazi Tóalmási csípőskolbásszal a legjobb!

Recept
Elkészítési idő: 45 perc
4 személyre
Kolbászos köleskása
Hozzávalók
  • 25 dkg köles
  • 50 dkg csicsóka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 szál Tóalmási csípőskolbász
  • 10 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna
  • 2 lilahagyma (a savanyúsághoz)
  • csemegeuborka (a savanyúsághoz)
  • petrezselyem (a savanyúsághoz)
  • 2 ek porcukor (a savanyúsághoz)
  • só (a savanyúsághoz)
  • 2 ek almaecet (a savanyúsághoz)
1. lépés
Olajon kiolvasztjuk a szalonnát. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük rajta. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával.
2. lépés
Mielőtt a kölest a hagymás alaphoz adnánk, alaposan átmossuk és beáztatjuk. Felöntjük vízzel. 20-25 perc alatt készre főzzük. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott csicsókát, a felkarikázott kolbászt és még egy kis vizet.
3. lépés
A savanyúsághoz a lila hagyma karikákat összekeverjük az ecettel, sóval és a cukorral. Végül felkarikázott uborkát adunk hozzá, és friss petrezselyemmel megszórjuk.
20 etikett szabály, amit minden gyereknek meg kéne tanítani

Mi illik és mi nem? Ha ez kimarad egy gyerek tanulási folyamatából, abból később nagyobb gond is lehet.

A borosüveg utóélete - Így szépítsd vele otthonodat!

Te is rendszerint fájó szívvel dobod ki a szebbnél szebb borosüvegeket, a sok helyet foglaló borosdobozokat, de még a helyes kis parafadugókat is, mert nem tudod, mit kezdj velük? Mi most adunk néhány szuper DIY tippet!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft