Magyaros újburgonya tóalmási kolozsváriszalonnával

Borítókép: Magyaros újburgonya tóalmási kolozsváriszalonnával Forrás: Europress
Próbáld ki ezt a férfifogó újburgonya-egytálételt!

A zsenge újburgonya mindenki kedvence – miért ne hoznád ki még jobban az ízeket a Tóalmási kolbász által készített különleges kolozsváriszalonnával? Íme a recept:

Magyaros újburgonya Tóalmási kolozsváriszalonnával
Hozzávalók
  • 1 kg újburgonya (apró szemű)
  • 25 dkg Tóalmási kolozsváriszalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
1. lépés
A kolozsváriszalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük és szűrőkanállal kivesszük a zsírból.
2. lépés
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk és megdinszteljük a visszamaradt zsírban, a végén hozzáadjuk az összetört 2 cikk fokhagymát.
3. lépés
Az újkrumplinak lekaparjuk a vékony héját és összekeverjük a dinsztelt hagymás paprikával,megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel, majd fél dl vizet öntünk rá és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük,tetejét megpirítjuk.
4. lépés
Salátástálba tesszük, rászórjuk a kolozsváriszalonnát és kevés friss petrezselyemlevelet.