A padlizsán elkészítése: 3+1 tipp nem csak kezdőknek

A padlizsán elkészítése: 3+1 tipp nem csak kezdőknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A padlizsán elkészítése meglepően egyszerű, kezdő háziasszonyként is komoly sikerélményeket érhetsz el.

Hívják törökparadicsomnak és tojásgyümölcsnek is. A paradicsom, paprika, krumpli rokona, a mediterrán és a balkáni konyha egyik legkedveltebb zöldségféléje. A padlizsán elkészítése rendkívül sokféle lehetőséget rejt magában; vitamindús és változatos növény. Kiváló húspótló és sokféleképpen el lehet készíteni: roston, sütőben vagy serpenyőben sütve, rántva vagy lisztben megforgatva, grillezve, főzve, párolva, önálló ételnek vagy hússal, zöldséggel vegyítve egyaránt pompás csemege. Egytálételekben kellemes, nem domináns zamatával megszelídíti és harmonizálja az erőteljesebb ízeket.

A padlizsán elkészítése #1. Padlizsánkrém

A padlizsán elkészítése padlizsánkrém formájában
forrás: Europress
A padlizsán elkészítése padlizsánkrém formájában

Süsd meg egészben, hámozatlanul platnin vagy grill-lapon – néha fordítsd meg, hogy mindenütt megfeketedjen. Kicsit füstös íze lesz. Jobb híján sütőben is elkészítheted. Akkor jó, ha a „feneke” is puha. Szedd ki a héjából, és keverd össze

  • olívaolajjal, hagymával, oregánóval, sóval, vagy

  • olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, borssal, sóval, vagy

  • olívaolajjal, hagymával, fokhagymával, paradicsomsűrítménnyel, borssal

    majonézzel, petrezselyemmel és fokhagymával.

Tömör, magos barna kenyérrel vagy pirítóssal edd.

A padlizsán elkészítése #2: Ratatouille

A padlizsán elkészítése ratatouille-ként is lehetséges
forrás: Europress
A padlizsán elkészítése ratatouille-ként is lehetséges

A padlizsán elkészítése ratatouille-ként az egyik leggyakoribb. Ha szereted a lecsót, próbáld ki a franciás változatot, a ratatouille-t, amibe paprika helyett padlizsán és cukkini kerül.

Vagy: egyszerűen vadítsd meg a szokott lecsót kockára vágott padlizsánnal, cukkinival, egy fejnyi, gerezdekre bontott fokhagymával (így nem hatja át az íze az ételt), angol zellerlevéllel és -szárral, petrezselyemmel. A tányéron díszítsd egy-egy kiskanálnyi túróval és tejföllel, és kínálj mellé barna lisztből készült galuskát. Színpompás, finom és tápláló.

Padlizsán elkészítése #3: Sült padlizsánszeletek

A padlizsán elkészítése hirtelensütve
forrás: Europress
A padlizsán elkészítése hirtelensütve

Süss meg hirtelen, kevés olajon egy felszeletelt padlizsánt. Tedd baguette-re vagy barna kenyérre, pakolj rá nyers paradicsom- és fokhagymakarikákat, angol zellerlevelet, csavarj rá pár csepp citromlét. Jó étvágyat!

+1 tipp:

A régebben leszedett padlizsán fonnyadt, a magja barna, az íze kicsit karakteresebb, kesernyésebb, csípősebb, de nehogy kidobd: sózd be felhasználás előtt, és hagyd állni fél órát vagy áztasd be tejbe. A sótól kiadja magából a vizet, és kevesebb olajat fog magába szívni.

Napi horoszkóp február 24.: a Kosok komoly lehetőséget kapnak, a Szüzek napját pozitív impulzusok lendítik előre

A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok ismét üzentek!

Ezt árulja el rólad az ujjaid formája

Kíváncsi vagy, mit deríthetsz ki az ujjaid segítségével?

Eszméletlenül kreatív reklámok, amik egész biztosan elértek a fogyasztókhoz!

Ennél menőbb reklámokat talán már nem is lehet kitalálni!

10 hátránya és 10 előnye annak, hogy 45 fölött lettem anya

A thisoldmom.com oldal bloggere összefoglalja a lényeget. Ő már csak tudja, milyen „egy bizonyos kor után” anyává válni.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Apa csak egy van, de ha most megrendeled az Éva magazint, négyet adunk hozzá! Élj a rendkívüli lehetőséggel: 10 Éva és 4 Apa magazin most 10 930 Ft helyett csak 5990 Ft!

Csak 5990 Ft