Mákosguba-torta

Nincs is alkalmasabb (és gyorsabb) ünnepi desszert, mint ez a tőrőlmetszett magyar recept. :)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nincs is alkalmasabb (és gyorsabb) ünnepi desszert, mint ez a tőrőlmetszett magyar recept. :)

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók (20 centis tortaformához):
•7 kifli
•6 deci tej
•1 rúd vanília kikapart magja 

•2 tojássárgája
•1 egész tojás
•10 deka darált mák
•6 deka kristálycukor
•6 deka porcukor
Atojáshabhoz:
•2tojásfehérje 

•12 deka cukor
•0,6 deci víz

1. A megszikkadt kifliket karikázd fel.

2. A tojások sárgáját keverd ki a kristálycukorral és a vaníliával, és add a meleg tejhez. Keverd addig, amíg a cukor felolvad. A mákot keverd el a porcukorral.

3. Egy csatos tortaforma alját fedd le egy réteg kiflikarikával. Helyezz egy réteget körbe a forma szélére is. Locsold meg a tejes keverékkel és szórj rá mákot. Folytasd addig, amíg el nem fogy a kifli.

4.180fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

5. A tojásfehérjét verd fel félig. A vízből és cukorból főzz szirupot.

6. Helyezd a szirupba a cukorhőmérőt. Amikor elérte a 115 fokot, vedd le a tűzről. Elektromos habverővel újra kezdd el verni a fehérjét és vékony sugárban öntsd hozzá a szirupot. 5 percig verd a habot, amíg fényes és kemény lesz.

7. Kanalazd a habot a tortára és süsd pár percig felső sütésen.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika

Olvasd el ezeket is!

Most környezetbarát Éva-strandtáskát kapsz ajándékba új előfizetés esetén! Vidd magaddal az Éva magazint most a strandra! Megrendelési határidő: augusztus 16.

Csak 3950 Ft