Hideg paradicsomleves pirított kenyérkockákkal

Borítókép: Hideg paradicsomleves pirított kenyérkockákkal Forrás: Nyári paradicsomleves pirított kenyérkockákkal,paradicsomleves,paradicsom-leves,paradicsom leves recept
Csodás paradicsomleves recept, amelyet természetesen betűtésztával vagy más vicces gyerekmintás tésztával is elkészíthetsz.

Ez a paradicsomleves recept ideális hűsítő nyári finomság a kánikula közepén, amely 20 perc alatt elkészül és még egészséges is!

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
4 személyre
Nyári paradicsomleves pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók

1. A paradicsomot felül vágd be kereszt alakban, mártsd egy percre lobogva forró vízbe, aztán húzd le a héját, vágd félbe és mokkáskanállal szedd ki a magokat. A hagymát aprítsd finomra. A fokhagymát alaposan nyomd szét. Az olívaolaj egynegyedével együtt tedd mixerbe, sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd simára. Hűtsd be legalább negyedórára.

2. A maradék olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Tedd bele a kis kockákra vágott kenyeret és pirítsd 5 percig, hogy szép aranysárga és ropogós legyen – ezt a pirítóst az olaszok crostininek hívják. Vedd le a serpenyőt a tűzről és a kenyeret hintsd meg oregánóval és parmezánnal. Forgasd össze, hadd olvadjon el a sajt.

3. A hideg levest merd tálkákba, tegyél a tetejére bőven a forró kenyérkockákból. Friss oregánólevelekkel díszítsd.

Szöveg: Simándi Júlia , Fotó: Acpsydication.com