A Pöttyös Panni lett Magyarország Cukormentes Tortája 2017-ben

A Pöttyös Panni lett Magyarország Cukormentes Tortája 2017-ben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Egy óbudai cukrászdáé a dicsőség.

Varga Margit cukrász tortája, a Pöttyös Panni nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt – jelentették be kedden a Parlamentben. A nyertes torta málna mousse-szal, szilvával és mákkal készült.

Kép

A Pöttyös Panni a budapesti Zazzi Cukrászdában készült, s nem tartalmaz hozzáadott cukrot, míg a fehér lisztet mandulaliszt helyettesíti. Alacsony szénhidráttartalmú, így cukorbetegek is fogyaszthatják – egy szelet torta 6 gramm szénhidrátot és 167 kalóriát tartalmaz a vizsgáló laboratórium szerint.

Olvasd el ezt is!

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. Az is kiderült, melyik lett Magyarország tortája: a Balatoni Habos Mogyoróról van szó, ami a SUGAR! designcukrásza, iletve Vaslóczki Orsolya munkája. A két győztes tortát a hagyományokhoz híven a Magyar Ízek Utcáján lehet először megkóstolni augusztus 19-20-án, de 19-étől már számos cukrászdában is árusítják.

Kép

Mint minden évben, idén is elindult eközben a hobbicukrászok Magyarország Cukormentes Tortája háziversenye, amit a nem szakképzett cukrászok számára rendez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben. A fődíj egy Kenwood robotgép. Szeptember 18-ig lehet nevezni. Minden további infó itt.

Jessica Biel úgy néz ki az új tévésorozatában, mint a mosott kaki

Egy fiatal anyát játszik benne, aki erőszakos cselekményre vetemedik. Eléggé sokkoló fotók készültek róla, nézd meg őket te is!

Ezért döntött rekordot Obama tweetje a nemrégi amerikai erőszakcselekményekről

A volt amerikai elnök egy egyszerű Nelson Mandela-idézettel reagált, nem is említette a charlottesville-i incidenst és mégis mindenki értette.

Egyedül élni csuda klassz dolog! 24 érv, ami ezt igazolja!

Gyönyörű illusztrációk támasztják alá, hogy miért is jó egy nőnek kicsit egyedül élni.

Cicc-cicc! Íme 8 macskafajta, amire nem leszel allergiás

Ezek a cirmosok egyáltalán nem vagy csak kevésbé fogják előcsalogatni az allergiádat.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft