Spórolj időt, pénzt és kalóriát: 19 meal prepping tipp nem csak diétázóknak

Borítókép: Spórolj időt, pénzt és kalóriát: 19 meal prepping tipp nem csak diétázóknak Forrás: Getty Images
Jó, ha tudod, hogyan tárolhatod minél tovább a banánt, a főtt tésztát vagy a darált húst. Próbáld ki ezeket a meal prepping módszereket vasárnap és aztán láss csodát, milyen kevés idő kell a főzéshez egész héten!

A „meal prepping” régóta bevett fogalom a clean eating mozgalomban és általában az egészséges életmód hívei körében. Ha egy héten egyszer rászánsz egy-két órát, hogy előkészítsd a következő hét néhány fontos hozzávalóját, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz a főzéssel. Például egy adag barna rizs 25-30 perc alatt fő készre, de ha előre megfőzöl két adagot, az sokáig eláll és pár nap múlva 5–15 perc alatt kiváló vacsorát készíthetsz a felhasználásával.

Szóval érdemes előre is gondolkodni, hogy elkerüld azt a jól ismert helyzetet, amikor farkaséhesen és hullafáradtan érsz haza, de nincs otthon semmi, ezért inkább rendelsz gyorsan egy pizzát. Galériánkból megtudod, hogyan optimalizálj jó néhány fajta zöldséget, gyümölcsöt, gabonafélét, húst és tojást, hogy akár a hűtőben (tehát nem lefagyasztva) is napokig elálljanak és ne kelljen mindenféle trükkökkel kiolvasztani őket. Tarts velünk, próbáld ki ezeket a módszereket, hogy minél kevesebb anyagi és időráfordítással ehessen minél egészségesebb és laktatóbb ételeket az egész családod: