Csináld magad! Falfestés saját kezűleg

Csináld magad! Falfestés saját kezűleg
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Meguntad otthonod falainak színét, valami újra vágysz és megpróbálnád az átalakítást, az újrafestést te magad kivitelezni? Akkor kövesd lépéseinket és garantáltan csodás és profi esz a végeredmény!

1. Időzítés

Nem mindegy, mikorra időzíted a festést. 5 Celsius-fok alatt például ne állj neki. Próbáld meg minél melegebb időre tervezni a munkálatokat, ugyanis minél melegebb van, annál hamarabb szárad a festék. Azért egy szobára nagyjából három napot mindenképp szánj rá.

2. Színválasztás

Ha eddig még nem gondolkodtál a lehetséges színeken, most már ideje megtenni. Nem árt a próbafestés több színből is az adott szobában, vagy vigyél haza a festékboltokban kihelyezett színkártyákból és próbáld a falaidhoz. Figyeld őket24 órán keresztül, különböző fényviszonyok között, majd végül válaszd azt, ami este és nappal, természetes és mesterséges fényviszonyok között is tetszik.

gif

3. Számolgatás

Mielőtt elmész és megveszel 30 liter festéket, mert ránézésre nagyjából 1-2 szobára elég lehet, inkább számold ki, de pontosan, hogy mennyi festékre lesz szükséged. Ezt nagyon könnyen megteheted a következő művelettel:

belmagasság x szélességgel= 1 fal négyzetmétere


Amire különösen figyelj, hogy a plafont se felejtsd ki a számolásból, hiszen azt is le kell festeni!

Éva-tipp:Ne olcsó festéket vegyél, döntésed meghozatalakor inkább az ár-kiadósság aránya döntsön!Ráadásul már csepegésmentes, egyrétegű, de akár extra nagy fedőképességű festékek közül is választhatsz, mint például a Poli-Farbe Platinum.

4. Lista összeírása

Ha megvan, mennyi festékre lesz szükséged, írd össze azt is, hogy még mi fog kelleni a munkálatok elvégzéséhez. Ecset vagy henger kell? Esetleg mindkettő? Takarófóliád van? Ragasztószalagod? Az alapozóról és más szükséges szerszámokról se feledkezz meg! Ezekből is érdemesebb jobb minőségűeket választani. Könnyebb velük a munka és a végeredmény is szebb lesz.

Olvasd el ezt is!

5. Előkészületek

Mielőtt nekilátsz a festésnek, rendezd el megfelelően a bútorokat, pakolj el minden olyan dolgot, amit féltesz, takarófóliával takarj le mindent, és ragasztószalaggal rögzítsd, így biztosan megóvsz mindent, és a festés után nem kell majd olyan helyekről a festéket levakarnod, amit egyáltalán nem szerettél volna lefesteni.

gif

6. Hibák helyreállítása

Ha a fal nem eléggé egyenletes, hibás, sok a lyuk, akkor először gletteléssel javítsd a hibákat, várj, amíg kellőképpen megszárad, majd csiszolj és portalaníts.

7. Alapozás

A tartósabb, egyenletesebb és szebb hatás érdekében a festékréteg előtt használj alapozó réteget.Ne siess, ne kapkodj, legyél viszont alapos és ügyes, hiszen ha jól viszed fel az alapozót, a színek foltmentességében biztos lehetsz.

8. Festés

A mennyezettel kezdj, amit érdemes teleszkópos nyéllel ellátott festőhengerrel festeni, azzal jóval könnyebb lesz a dolgod. A függőleges falakat mindig bentről kifelé, fentről lefelé haladva fesd, a sarkokhoz pedig érdemes maszkolószalagot használni.A finom, apró részeket ecsettel, a nagy felületeket hengerrel érdemes festeni. Függőleges irányú mozdulatokkal dolgozz, és figyelj az egyenletes fedésre.

gif

9. Takarítás

Ne dőlj még hátra, mint aki jól végezte dolgát, még ha már a festést be is fejezted. Bő vízzel alaposan mosd át a szerszámokat, a hengereket, ecseteket többször öblítsd át tiszta vízben. A festékcseppeket pedig még gyorsan, nedves ronggyal töröld át, hiszen most még tényleg nagyon könnyen lejön.

Na most már gyönyörködhetsz a végeredményben és élvezheted az új, gyönyörű színű otthonodat, szobá(i)dat!

16 sztárcsaj, aki sokkal fiatalabb pasival jött össze

Valamiért még most is furcsának tartja a társadalom, ha a nő az idősebb egy kapcsolatban. Ezek a hollywoodi nők bebizonyítják, hogy nincs azzal semmi baj.

5 tény, ami bizonyítja, hogy a gesztenye igazi szuperkaja

Naponta egy marék gesztenye a téli időszakban és tele leszel energiával!

Íme 2016 legviccesebb és legütősebb női tweetjei!

Szakadunk a nevetéstől! Lehet, hogy magunkra ismertünk???

Madonna Trump-ellenes himnuszt csinált a Britney-slágerből + Sean Penn is megjelent a színpadon!

Az énekesnő mindent beleadott egy jótékonysági koncerten: twerkelt Ariana Grandéval, elárverezte a széket, amelyen 5 perce táncolt... Dőlt is a pénz a malawi árvák javára.

3 illat, amit érdemes bevetned a lakásodban

Szeretnéd, ha az otthonod mindig mesésen illatozna?

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Ajándékozz egész évre szóló élményt! Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő kiadónk összes lapjára, így az Éva magazinra is. A részletekért látogass ide: elofizetesem.hu/karacsony

Csak 3475 Ft