Mostantól a rántott hús sem tilos a fogyókúra alatt: isteni és egészséges panír receptek, amikért odáig leszel

Borítókép: Mostantól a rántott hús sem tilos a fogyókúra alatt: isteni és egészséges panír receptek, amikért odáig leszel
Fogyózol, de ölni tudnál valami "rendes" kajáért, mondjuk egy jó kis rántott szeletért? Mostantól nem kell száműznöd ezt a finomságot az étrendedből, mert van pár egészséges verzió, amit bátran fogyaszthatsz – persze csak módjával!

Ha rendszeresen fogyókúrázól vagy egyszerűen csak figyelsz az étrendedre, akkor biztosan tudod, hogy a rántott hús nincs ott a legdiétásabb fogások listáján. A hússal önmagában semmi probléma sincs, ám a fehérliszt, a zsemlemorzsa és a forró olajban sütés már cseppet sem fogyókúrás. A rántott dolgok eleve nincsenek benne egy diétában sem, hiszen olyankor a grillezés, a wokban sütés vagy a fedő alatti párolás kerülnek előtérbe.

Épp ezért itt az idő, hogy a lisztet, a zsemlemorzsát és az olajat lecseréld, mert másképpen is lehet ám húst készíteni! A titok, amit tudni akartál, egyszerűbb, mint hinnéd: a sütőben sütés és az egészséges panír receptje a megoldás!

Forrás: GettyImages
Ideje elfelejteni az olajban sütést!

Hogy milyen húsból készüljön a kedvenc fogásod?

Természetesen a csirke és a pulyka a legdiétásabb választás, de néha nem szentségtörés az sem, ha egy szelet rántott csirkemell helyett karajt választasz.

Most pedig mutatunk néhány olyan diétás panírt, ami nemcsak isteni, hanem az alakodat is megkíméli!

Forrás: GettyImages

Fittness panír – hozzávalók

A klasszikus fehér liszt helyett szuper megoldás a következő pár lisztféle:

  • zabliszt
  • rizsliszt
  • lenmagliszt és zabkorpa
  • tökmagliszt

A zsemlemorzsa helyett pedig ezeket próbáld ki:

  • kókuszreszelék – ez tényleg mennyei, a kókusz íze alig érezhető, a reszelék gyönyörűen rátapad a húsra, és ad az egész rántott húsnak egy nagyon különleges ízt
  • apró szemű zabpehely
  • teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Az is jó megoldás, ha először tojásban megforgatod a húst, utána pedig a zabliszttel kikevert zabkorpában forgatod meg!

Felejtsd el a serpenyőt!

Az olajban sütés helyett készítsd sütőben a húst! A sütési hőfok legyen 190-200 fok. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, olajozd meg kicsit a papírt, majd a bepanírozott húsokat fektesd el szépen egymás mellé. Egy kevés olajat cseppenthetsz még a husikra, majd told be a sütőbe őket, és kb. 15 perc elteltével óvatosan fordítsd meg a szeleteket. Ezt az oldalt is hagyd bent ugyanennyi ideig, és már kész is a rántott hús – olajszag nélkül.

Arra figyelj, hogy a sütési idő függ atól is, milyen vastag szeleteket vágtál, így ezzel is kalkulálj, mielőtt kivennéd a húst.

Hidd el, isteni finom lesz!