Őszi édesség: mennyei sütőtök-mousse

Borítókép: Őszi édesség: mennyei sütőtök-mousse Forrás: fitnessista.com
Ez az egyik legfinomabb őszi desszert, amit bármikor össze lehet dobni.

Manapság sok mindent készítünk sütőtökből, nekünk is nagy kedvencünk például a sütőtökkrémleves és a muffint sem vetjük meg. Van úgy azonban, hogy ha édességre vágyunk, akkor legszívesebben valami jóval könnyedebb finomságot tennénk az asztalra. Mivel a sütőtök íze lesütve alapból kellemesen édeskés, így talán nem nehéz elképzelni, hogy milyen mennyei mousse készülhetne belőle. Most egy ilyen receptet próbáltunk ki és ajánlunk figyelmetekbe az őszi időszakra.

Elkészítési idő: 30 perc (plusz az éjszakai áztatás)
2 személyre
Őszi édesség: mennyei sütőtök mousse
Hozzávalók
  • 250 g kesudió, éjszakára beáztatva és lecsöpögtetve
  • 125 ml sütőtök püré
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1/4 tk sütőtök fűszer (például fahéj és gyömbér keverék)
  • csipet só
  • 1/2 tk vaníliarúd kikapart belseje
  • 50-60 ml juharszirup ((ízlés szerint))
1. lépés
A sütőtök pürének kimért tök mennyiséget pucold meg, kockázd fel és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe! Süsd 180 fokon alsó-felső sütésen nagyjából 15-20 percig (sütő függő). Akkor jó, ha már puha, omlós lesz a tök. Ha kész, vedd ki a sütőből és várd meg míg kissé kihűl, utána add hozzá a többi összetevőhöz.
2. lépés
Minden hozzávalót tégy egy erős turmixgépbe, és pürésítsd össze! Ne maradjon darabos a krém, hiszen épp az a lényege, hogy lágy állagú legyen.
3. lépés
A krémet szedd poharakba, a tetejét szórd meg még egy kevés fűszerrel, vagy akár gyömbéres keksz darabokkal, majd tálald.