A legegyszerűbb, ám az egyik legfinomabb sütőtökkrémleves

A legegyszerűbb, ám az egyik legfinomabb sütőtökkrémleves
Forrás: taste.com.au

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

C

Csak pár perc elkészíteni ezt a finom, átmelegítő levest.

Jön a hideg idő és ilyenkor talán a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy egyre gyakrabban kívánjuk az átmelegítő, finom krémleveseket, amelyeket talán a legkönnyebb és a leggyorsabb összedobni. Mivel hamarosan itt a sütőtök szezonja, így most leírom nektek, hogy én hogyan szoktam elkészíteni a családnak a saját magam kreálta recept alapján a sütőtökkrémlevest, hátha ti is kedvet kaptok hozzá, hogy gyorsan tűzre tegyetek egy fazékkal. Az a jó benne, hogy közben is bátran variálható, így nem kell feltétlenül egy íznél leragadni. Ami most jön, az tulajdonképpen egy alaprecept.

Olvasd el ezt is!
Recept
2 személyre
Sütőtök krémleves egyszerűen
Hozzávalók
  • 1/2 közepes méretű sütőtök
  • 200 ml zsíros főzőtejszín
  • 1-2 db leveskocka (marhahús, vagy zöldségleves)
  • tökmagolaj
  • 1 marék hámozott tökmag
  • só-bors
  • 3 tk méz
1. lépés
A sütőt bekapcsolom 180-200 fokra, alsó-felső fokozatra. A sütőtököt megszabadítom a héjáttól, csíkokra, majd kockákra vágom.
2. lépés
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a sütőtök kockákat, úgy, hogy ne legyenek egymáson a darabok.
3. lépés
A kockákon egy mozdulattal végigcsurgatom a mézet és egy kis tökmagolajjal is meglocsolom őket, csak úgy érzéssel. Ne lóduljon meg nagyon kezed, de mindegyik szeletre jusson egy kevés. Betolom a sütőbe, addig, amíg meg nem érzem az édeskés illatát, és kihúzva elkezd enyhén karamellizálódni a méz.
4. lépés
Egy lábosban fél liter vizet forralok, beledobok egy leveskockát, ez lesz a rendkívül leegyszerűsített alaplevem a leveshez. Amíg felforr, addig egy kis serpenyőben megpirítom a tökmagokat (nem kell alájuk zsíradék, maguktól is szépen kipattognak majd.)
5. lépés
Ha megpuhultak a sütőtök kockáim, akkor egy nagyon picit hagyom őket hűlni, majd fokozatosan hozzáöntöm őket az alapléhez, amit közben már levettem a tűzről, miután felforrt.
6. lépés
A sütőtököt egy botmixer segítségével elegyítem az alaplével, amíg homogén, sűrű folyadékot nem kapok. Ha nem eszel tejtermékeket, akkor itt már ízesítheted is, sóval, borssal, tányérba szedheted, bele pár csepp tökmagolaj és a teteje a magokkal megszórva.
7. lépés
Ha krémesebben szereted, akkor most jön bele a főzőtejszín, amiből annyit kell beletenned, amennyire hígan szeretnéd megenni a levest. Látni fogod, miközben tovább turmixolod, vagy kézi habverővel elkvered a lében a tejszínt. Én általában ezt a változatot szeretem, a végén belecsorgatok még a tökmagolajból, megkóstolom és ízesítem. Jöhetnek a tányérok és a pirított tökmag. Ugye milyen egyszerű?
Bréking: a nőknek nem is kapcsol ki az agya orgazmus közben

Mindenféle történik az agyunkban, amikor a csúcson vagyunk.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft