Zöldségcsipsz alaprecept - gyors és finom

Borítókép: Zöldségcsipsz alaprecept - gyors és finom Forrás: europress
Ezt a zöldségcsipszet nem tudod majd abbahagyni! Mi szóltunk.

Ki ne szeretne néhanapján nassolni egy kicsit? De ha egyszer már nassolunk, akkor lehetőség szerint tegyük azt egészségesen! Egy olyan házi zöldségcsipsz alapreceptet osztunk most meg veletek, ami gyorsan összedobható, végtelenül ízletes és lényegében úgy ízesítitek, ahogy csak szeretnétek. Mi a legjobban céklából, sárgarépából és édesburgonyából szeretjük elkészíteni, így ennek a metódusát olvashatjátok a most következő leírásban.

Forrás: europress
Elkészítési idő: 30 perc
3-4 személyre
Zöldségcsipsz alaprecept
Hozzávalók
  • 3 nagy darab nyers cékla
  • 3 nagy darab édesburgonya
  • 6 közepes darab sárgarépa
  • olíva olaj
  • nagyszemű tengeri só
  • 1-2 szál rozmaring (ízlés szerint)
1. lépés
A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütésen, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. lépés
A zöldségeket lehelet vékony szeletekre vágjuk, preferáltan zöldség szelővel. A sütőpapírt vékonyan átkenjük az olívaolajjal.
3. lépés
A zöldségeket egy tálba tesszük, besózzuk, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle.
4. lépés
Ezután a karikákat, vagy hosszanti csíkokat felhelyezzük a sütőpapírra, és a felfelé levő felüket is enyhén átkenjük olívaolajjal. Ha szeretnénk, ízesíthetjük rozmaringgal, borssal, egyéb fűszerrel: ez esetben ezekkel is szórjuk meg a szeleteinket!
5. lépés
Sütőtől függően 20-30 percig sütjük őket, amíg ropogósak nem lesznek, de negyed óra után azért nézzünk rájuk, mert könnyen megéghetnek!
6. lépés
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd szedjük zsírpapírba, vagy tálkába! Jó nassolást!