A legjobb hütte ételek: császármorzsa

A legjobb hütte ételek: császármorzsa
Forrás: austria.info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

O

Odavagy a jó kis hütte kajákért? Máshol sosem olyan a császármorzsa, mint a sípálya melletti fogadókban? Íme a legjobb recept, hogy otthon is élvezhesd a megszokott ízeket!

Nincs is jobb, mint egy meleg édesség a hidegben töltött nap után! Azonban valahogyan az itthon elkészített császármorzsa sosem ugyanaz, mint az osztrák fogadókban: nem olyan az ízélmény, mint amit az évek alatt megszoktunk. Szerencsére ennek nem kell így maradnia, hiszen egy autentikus receptet hoztunk nektek, amit ha elkészítetek, szinte olyan lesz, mintha képzeletben már ott is ülnétek egy sípálya melletti hüttében, a legfinomabb édességet majszolva!

Olvasd el ezt is!
Recept
Elkészítési idő: 30 perc
1-2 főre személyre
Császármorzsa
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 400 ml tej
  • 200 g búzafinomliszt
  • 3 evőkanál kristálycukor ((a tetejére))
  • 2 evőkanálnyi mazsola
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 korty rum (Stroh például)
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 50g vaj (sütéshez)
  • 1 evőkanál vajforgács és kristálycukor ((a karamellizáláshoz))
  • Némi porcukor és fahéj (a szóráshoz)
1. lépés
A mazsolákat tedd egy tálba és öntsd le a rummal! Hagyd állni közel 15 percig!
2. lépés
Válaszd szét a tojásokat: a tojás sárgáját tedd egy keverőtálba, add hozzá a tejet, a citromhéjat, a vaníliáscukrot, majd a lisztet! Keverd jól össze!
3. lépés
A tojásfehérjét egy másik tálban keverd össze egy csipet sóval és kezdd el felverni, miközben fokozatosan adagolod hozzá a kristálycukrot! Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
4. lépés
Ha kész vagy a tojásfehérje felverésével, szép lassan adagold hozzá a tojássárgás masszához! Elegyítsd, amíg nem lesz homogén! Végy elő két hőálló tálat (két kis adaghoz), dobd bele a vajat, told be a sütőbe fél percre, amíg a vaj megolvad, majd vedd ki és oszlasd el bennük a masszát!
5. lépés
1-2 perc sütés után szórd meg a tetejüket a mazsolával, majd told vissza a sütőbe! Világos színűre kell barnuljon a tészta alja: ha már így van, óvatosan fordítsd meg egy spatulával, vagy fakanállal, és told vissza 6-8 percre, amíg aranybarnára nem sül!
6. lépés
Ha készen van, vedd ki a sütőből, és két villa segítségével tépkedd szét apróra a tésztát, majd szórd meg a tetejét a kristálycukor és vajforgács keverékével! Kapcsold a sütőt grill fokozatra (a legmelegebb funkción), és karamellizáld rá a cukrot néhány másodperc alatt! (Figyeld, mert gyorsan odakap!)
7. lépés
Ha készen van, szedd tányérokra, szórd meg a fahéjas porcukorral és tálald lekvárral, szilvával, vagy olyan befőttel, amilyennel szeretnéd! Jó étvágyat!
Ők voltak a legszebbek a People’s Choice Awards-on

Blake Lively négy hónappal a szülés után miniruhában feszített, Jennifer Lopez csak úgy ragyogott, Kristen Belle pedig különleges overált választott.

Így készítsd fel pattanásos bőrödet az esküvődre

Problémás a bőröd, de az esküvődön szeretnél makulátlanul megjelenni? Segítünk!

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

15 lapszám 10 áráért! Az Éva magazin több, mint gondolnád. Ha most rendeled meg az Éva magazint, 15 lapszámot kapsz 10 áráért! Az előfizetési díj így 10 425 Ft helyett most csak 6950 Ft. Jól hangzik, igaz?

Csak 6950 Ft