A legjobb hütte ételek: császármorzsa

A legjobb hütte ételek: császármorzsa
Forrás: austria.info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

O

Odavagy a jó kis hütte kajákért? Máshol sosem olyan a császármorzsa, mint a sípálya melletti fogadókban? Íme a legjobb recept, hogy otthon is élvezhesd a megszokott ízeket!

Nincs is jobb, mint egy meleg édesség a hidegben töltött nap után! Azonban valahogyan az itthon elkészített császármorzsa sosem ugyanaz, mint az osztrák fogadókban: nem olyan az ízélmény, mint amit az évek alatt megszoktunk. Szerencsére ennek nem kell így maradnia, hiszen egy autentikus receptet hoztunk nektek, amit ha elkészítetek, szinte olyan lesz, mintha képzeletben már ott is ülnétek egy sípálya melletti hüttében, a legfinomabb édességet majszolva!

Olvasd el ezt is!
Recept
Elkészítési idő: 30 perc
1-2 főre személyre
Császármorzsa
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 400 ml tej
  • 200 g búzafinomliszt
  • 3 evőkanál kristálycukor ((a tetejére))
  • 2 evőkanálnyi mazsola
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 korty rum (Stroh például)
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 50g vaj (sütéshez)
  • 1 evőkanál vajforgács és kristálycukor ((a karamellizáláshoz))
  • Némi porcukor és fahéj (a szóráshoz)
1. lépés
A mazsolákat tedd egy tálba és öntsd le a rummal! Hagyd állni közel 15 percig!
2. lépés
Válaszd szét a tojásokat: a tojás sárgáját tedd egy keverőtálba, add hozzá a tejet, a citromhéjat, a vaníliáscukrot, majd a lisztet! Keverd jól össze!
3. lépés
A tojásfehérjét egy másik tálban keverd össze egy csipet sóval és kezdd el felverni, miközben fokozatosan adagolod hozzá a kristálycukrot! Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
4. lépés
Ha kész vagy a tojásfehérje felverésével, szép lassan adagold hozzá a tojássárgás masszához! Elegyítsd, amíg nem lesz homogén! Végy elő két hőálló tálat (két kis adaghoz), dobd bele a vajat, told be a sütőbe fél percre, amíg a vaj megolvad, majd vedd ki és oszlasd el bennük a masszát!
5. lépés
1-2 perc sütés után szórd meg a tetejüket a mazsolával, majd told vissza a sütőbe! Világos színűre kell barnuljon a tészta alja: ha már így van, óvatosan fordítsd meg egy spatulával, vagy fakanállal, és told vissza 6-8 percre, amíg aranybarnára nem sül!
6. lépés
Ha készen van, vedd ki a sütőből, és két villa segítségével tépkedd szét apróra a tésztát, majd szórd meg a tetejét a kristálycukor és vajforgács keverékével! Kapcsold a sütőt grill fokozatra (a legmelegebb funkción), és karamellizáld rá a cukrot néhány másodperc alatt! (Figyeld, mert gyorsan odakap!)
7. lépés
Ha készen van, szedd tányérokra, szórd meg a fahéjas porcukorral és tálald lekvárral, szilvával, vagy olyan befőttel, amilyennel szeretnéd! Jó étvágyat!
Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Nálunk egyértelműen Harrison Ford Halloween-szettjei viszik a pálmát

Ennek a pasasnak aztán van humor a tarsolyában!

Íme, a gyerekruha, ami együtt nő a kölköddel... komolyan!

Nőnek, mint a dudva? Mire eljön a tél, addigra kinövik a nagy gonddal összeturizott téli holmijaikat? A fél életedet ruhahajtogatással töltöd, a másik felét pedig bababörzéken? Mire az összes játszós cuccára felvarrtad az óvodai jelét, kezdheted elölről? Ha nagyjából ez a helyzet nálatok is, akkor jó hírünk van.

Napi horoszkóp október 19.: a Bikák komoly lehetőséget kapnak, a Halak lelkileg töltődhetnek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft