A legjobb hütte ételek: käsespätzle

Borítókép: A legjobb hütte ételek: käsespätzle Forrás: pinterest
A hideg hónapokban nagyon jól szoktak esni az egytálételek. Íme az egyik klasszikus a hüttéből! ;-)

A legtöbbünknek a síeléshez kapcsolódik ez a tipikus hüttés egytálétel, amit egy-egy egésznapos csúszkálás után mindig jóízűen szoktunk elfogyasztani. Otthon sem kell lemondanunk erről a finomságról, mert tényleg rendkívül egyszerű összedobni! Laktató, ízletes és kedvünk szerint variálható ez a recept, amit bármikor pikk-pakk elkészíthetünk, mert szinte semmi olyan alapanyag nem kell hozzá, ami ne lenne megtalálható a hűtőnkben.

Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
Käsespätzle
Hozzávalók
  • 250g búzafinomliszt
  • 5 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy csipet só
  • 30g vaj
  • 2-3 evőkanál víz ((ha szükséges))
  • 200g emmentáli vagy gruyere sajt
  • 2 közepes méretű vöröshagyma felkarikázva
  • 75g vaj ((a hagyma sütéséhez))
1. lépés
Egy keverőtálban kezdd el a lisztet fokozatosan elegyíteni az 5 egész tojással és a sóval! Kanalanként add hozzá a vizet, akár többet is, ha szükséges!
2. lépés
Ha kész a massza, tedd félre nagyjából 20 percre, és hagyd állni! Eközben melegíts fel egy serpenyőt közepes hőfokra, dobd bele a vajat, és kezdd el óvatosan pirítani a hagymakarikákat! Akkor van kész, ha mélybarna színe van, ne hagyd, hogy megégjen!
3. lépés
Egy nagy lábasban forralj vizet egy csipet sóval, és miután felforrt, vedd le takaréklángra! Egy nokedli szaggatóval kezdd el beleszaggatni a tésztát, adagold fokozatosan! (Ha deszkáról szoktad szaggatni a galuskát, most is csinálhatod úgy, a lényeg, hogy apró legyen!) Tipp: Ha deszkáról szaggatsz, mártsd a késedet mindig hideg vízbe, hogy könnyebben elszakadjon a tészta!
4. lépés
Akkor van kész, ha a kis galuskák feljöttek a víz tetejére. Ha lassúnak találod a folyamatot, emelj kicsit a tűzhely hőfokán! Egy adag kifőzése, kb. 2-3 perc.
5. lépés
Csöpögtesd le a galuskákat, és egy nagy serpenyőbe dobd bele a kb. 30 g vajat! Amikor elkezd forrósodni, add hozzá a galuskákat, forgasd át jól, majd jöhet rá a sajt! Hagyd, hogy jól összeolvadjon, keverd össze, és süsd addig, amíg a sajt teljesen olvadt nem lesz!
6. lépés
Ha készen van, szórd meg a tetejét a pirított hagymakarikákkal, díszítsd esetleg apróra vágott snidlinggel, és tálalhatod is!