10 trükk a konyhában, amit mindenkinek ismerni kell!

10 trükk a konyhában, amit mindenkinek ismerni kell!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Ha ezeket a trükköket is ismered, a háziasszonyok gyöngyének érezheted magad! ;-)

Időhúzó és nehezítő körülmények is mindig bőven akadnak a konyhában, még akkor is, ha egyébként főztünk csodálói már képzeletben megelőlegezték nekünk a háziasszonyok Michelin-csillagát. Ezen bosszantó dolgok megkerülésére mindig igyekszünk fejleszteni „kuktai” készségeinket, és időnként innen-onnan ellesünk egy-egy új technikát, praktikát, ötletet, hogy minél könnyebben menjen a főzőcske, és minél hamarabb a tányérokra kerülhessenek a finom falatok. Ilyen apró, ám annál hasznosabb praktikák következnek most, íme!

Kép
forrás: europress

1: Ne tömd tele a serpenyőt!

Ha túl sok párolni, dinsztelni, sütni valót halmozol fel egyszerre a serpenyőben, akkor jóval lassabban érhetsz a folyamat végére, hiszen a mennyiség miatt nem tud egyenletesen eloszlani a serpenyőben az étel, így pedig nem is egyformán fog átforrósodni. Inkább csináld két fázisban a dolgot, vagy két külön serpenyőben!

2: Tárold jól a fűszereket!

A fűszerek élettartamát, és ízét nagyban meghosszabbíthatod, ha megfelelően tárolod őket. Tedd őket száraz, közepesen hűvös és sötét helyre, hogy ne párásodjanak, vizesedjenek be!

3: Aprítsd són a fűszernövényeket!

Ha nem akarod, hogy a petrezselyem, vagy más fűszernövények csak úgy repkedjenek, miközben vágod őket, szórj egy kevés sót a vágódeszkára, amin majd megtapadnak a levelek!

Kép
forrás: europress

4: Tegyél sót és olajat a tészta vizéhez!

A só kiemeli a tésztád természetes ízét, az olaj (preferáltan olívaolaj) pedig nem hagyja, hogy főzés közben összeragadjanak a tészta szálak, vagy letapadjanak az edény aljára.

5: Így „pucold” a kolbászt!

Ha egy rúd kolbászt, vagy szalámit szeretnél felhasználni valamihez, úgy szabadíthatod meg legyorsabban a műbéltől, vagy béltől, hogyha pár másodpercig hideg víz alá tartod, majd az egyik végén megkezded egy késsel. A kolbász héja egy pillanat alatt le fog jönni egészben. Az ízén nem változtat és nem is nedvesedig át a húskészítmény.

6: Ha a tésztához szószt készítesz, adj hozzá a vízből, amiben főzted!

És ez igaz sok más szósz elkészítésére is: mindennek sokkal karakteresebb, jellegzetesebb ízt kölcsönözhetsz, ha a saját kifőtt levéből készíted mellé a szószt, vagy az öntetet.

7: Tegyél egy fél citromot a fél almára!

Ha maradt egy fél almád, és később szeretnéd még felszanálni, vagy megenni, ahhoz hogy ne barnuljon be, tegyél rá egy félbevágott citromot, vagy limeot!

8: Így készíts levendula ízt!

Ha levendulás süteményt szeretnél készíteni, de nem akarod, hogy igazi virágdarabok kerüljenek a süteménybe, egy éjszakára szórd a megfelelő cukor mennyiséghez a virágszirmokat és keverd őket össze! Másnap szitáld át, és az aromás cukrot add a süteményhez!

Kép
forrás: europress

9: Hámozd gyorsabban a fokhagymát!

Ha a fokhagymát pár percre hideg vízbe áztatod, utána pikk-pakk le tudod majd húzni róla a héját, szinte kés sem kell hozzá.

10: Tárold okosan a zöldségeket!

A zöldségeket ne mosd meg addig, amíg nem akarod elfogyasztani őket, mert veszíthetnek a zamatukból! Egyesével csomagold őket papír kendőbe, és tedd egy jól szellőző műanyag zacskóba! Így tárolhatod őket hosszabb ideg a hűtőben anélkül, hogy elkezdenének fonnyadni, rohadni, vagy penészedni.

Te mennyit ismertél ezek közül? Vannak saját praktikáid, amiket szívesen megosztanál velünk? Ha igen, írd meg őket kommentben!

50 illető, akinek rosszabb napja volt, mint neked most

Te vagy a legszerencsétlenebb lény a világon? Ez is csak veled történhet meg? Mindenki másnak jobb napja van, mint neked? Fogalmad sincs, mekkorát tévedsz.

Kozmetikumok készítői árulták el szépségrutinjukat

Aki kozmetikumok készítésével foglalkozik, már tutira mindenfélét kipróbált a szép bőr érdekében.

Így nézne ki, ha színesbőrű modell szerepelne a legnagyobb mainstream kampányfotókon

Egy pillanat... nincsenek színesbőrű modellek, akiket leszerződtetnének milliós kampányok arcaként? Azt hittük, azért van ilyen. Úgy látszik, nem elég.

Így dekorálnak a sztárok karácsonyi lázban égve

Néhányan már most túllőttek a célon – de megértjük: karácsony jön!

Ezt biztosan nem tudtad! Ezért jó a bőrödnek a só!

Már az ókor óta használnak sós termékeket a szép bőr érdekében.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Ajándékozz egész évre szóló élményt! Most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő kiadónk összes lapjára, így az Éva magazinra is. A részletekért látogass ide: elofizetesem.hu/karacsony

Csak 3475 Ft