Jamie Oliver Grillezett kukorica- és quinoa salátája

Borítókép: Jamie Oliver Grillezett kukorica- és quinoa salátája
Fő hozzávalók: mangó, paradicsom, zöldfűszerek, avokádó, feta

Ez a színpompás saláta a napi 5 adag zöldség-gyümölcsből kettőt teljesít, ráadásul a quinoa, ez a csodás, ízletes gabonaféle tele van fehérjével és rostokkal, mindennek tetejébe

gluténmentes!

Receptünk 4 személyre szól
Hozzávalók:
250 g közönséges fekete vagy vörös quinoa
1 kisméretű érett mangó
1 érett avokádó
300 g vegyes színű, érett paradicsom
2 zöldcitrom
extraszűz olívaolaj
2 cső kukorica
2 gerezd fokhagyma
4 szelet húsos füstölt baconszalonna
1 friss piros chili
olívaolaj
20 g feta sajt
½ csokor friss koriander vagy menta (15 g)

Főzd meg a quinoát a csomagolásán megadott utasítás szerint, és szűrd le. Hámozd meg és magozd ki a mangót és az avokádót, majd aprítsd durvára vagy szeleteld fel a húsukat a paradicsommal együtt.

Egy nagy tálban forgasd össze a zöldcitrom reszelt héjával és levével, 2 evőkanál extraszűz olívaolajjal meg egy csipetnyi tengeri sóval és fekete borssal.

Tedd félre egy időre, hogy az ízek összeérjenek, közben egy forró grillserpenyőben grillezd a csöves kukoricákat szép kormosra, majd vigyázva vágd le róluk a szemeket. Tisztítsd meg a fokhagymát, és szeleteld vékonyra a baconnel meg a chilivel együtt (előtte ki is magozhatod, ha akarod).

Tedd fel közepes lángra egy kisméretű serpenyőben, 1 kávéskanál olívaolajjal. Jól forgasd össze, és rendszeresen keverve pirítsd világos aranyszínűre. Öntsd a zöldségekhez a tálba, tedd hozzá a quinoát és a kukoricát, forgasd össze az egészet, kóstold meg, és sózd-borsozd kedved szerint. Adagold ki a tányérokra, morzsold rá a fetát, csipkedd rá a zöldfűszerek leveleit, és tálald.

JAMIE OLIVER TERMÉKEK HŰSÉGPONTOKKAL MÁR 1.499 ft-tól a spar és interspar üzleteiben!