8 „ki nem állhatom” konyhai eszköz

Borítókép: 8 „ki nem állhatom” konyhai eszköz Forrás: europress
Ilyenkor értelmet nyernek az olyan idióta szójátékaim mint a "cserbenhagyásos torta mázolás". Tudom,...de ezt hozza ki belőlem a szétfolyt piskóta tészta!

Voltatok már úgy, hogy legszívesebben toporzékolva kirohantatok volna a konyhából? Nos, én igen, nem is egyszer. Mert akármilyen nagy, vagy kicsi is a konyhánk, azt mindig jól meg tudjuk pakolni mindenféle hasznos és hasztalan konyhai kütyüvel, étkezéssel kapcsolatos kellékkel. Ilyen pillanataim voltak, amikor a sűrű tortakrém keverése közben szétesett a robotgép keverő lapátja, - úgy, hogy az atyaúristen sem tudta volna újra összerakni -, amikor épp a beiglit sütöttem, és örökre elhallgatott a mákdaráló, és amikor elkezdett megolvadni a sütőben az állítólagos szilikon sütőforma. Most nevettek, és én is nevetek, de akkor persze cseppet sem találtam humorosnak a dolgot. Íme a legutálatosabb konyhai eszközök, amik a legtöbb konyhai balesetet, vagy bakit okozzák. (Vagy szimplán csak baromi idegesítő a használatuk...)

Forrás: europress

# A kapcsos tortaforma

Fogalmam sincs hányadikat veszem, mert egy idő után a hőtől, a mosogatógépben való mosástól, és még ki tudja mitől megadja magát a zárókája, és többet nem lehet rendesen összecsatolni. Arról nem beszélve, amikor friss piskóta krémmel tele egyszer csak szétnyílik a sütőben. A látvány felejthetetlen, és a takarítás is.

# A fokhagyma nyomó

Ki nem állhatom, mert akárhogy, és akármivel sikálom, egy lyukban még biztos hogy marad a kinyomott fokhagymából, amit sas szem hiányában tuti nem veszek észre!

Forrás: europress

# A muffin sütőformák

Ha kevés masszát teszek a muffin papírokba, úgy néz ki a kész sütemény, mintha a felét már megették volna; ha pedig túltöltöm őket, kifolynak és lemoshatatlanra égnek a sütőforma szegleteiben. Átok rájuk!

# A vízforraló

Vagy hívjuk inkább vízkő lepárlónak??? Bizonyos példányokat hetente többször kell ecettel, vagy speciális folyadékkal vízkő mentesíteni (vízkőfejteni), mert annyira lerakódik rájuk.

Forrás: europress

# A turmixgép

Azon egyszerű oknál fogva, hogy nehezen tisztítható. (Azt most tegyük félre, hogy az enyémnek az alja egy véletlennek köszönhetően félig ráolvadt az indukciós lapra!) Hiába csak belül keveri és aprítja a zöldségeket, gyümölcsöket, valahogy mindig jut belőle kívülre is. És jajj annak, aki 10 perc után akarja csak elmosni!

# A kotyogó

Ez a nagyitól visszamaradt kis kávéfőző végtelen praktikus megoldás a háztartásomban, mert arra épp elég, ha vendégeket akarom kávéval kínálni. (Nálunk senki nem kávézik otthon.) A kotyogó belsejében keletkezett nyomástól azonban olyannyira nehéz szét szedni a lefőzés után, hogy leginkább szétrobban a kezemben. Puff!

Forrás: europress

# A konyhai óra

Van egy masszív a hűtőn, egy beépített a sütőn, és még egy plusz a pulton. Akkor miért van az, hogy hiába tekerem fel van amelyik némasági fogadalmat tesz, épp amikorra az én csodálatos grillcsirkém a legszebb arcát mutatná? Aztán már túl száraz lesz, vagy túl piros, vagy túl szétesős. Ezek az órák nem hallottak még Svájcról?

# A befőttes üveg

Naná, hogy a lekvárral, vagy a kovászos uborkával, amit néha úgy tűnik, egy életre le is zártunk azzal, hogy eltettük bele a finomságokat. Se vizes kézzel, se konyharuhával, sokszor még késsel sem sikerül kiszabadítanom a lekvárt az üveg kungfu szorításából. Aztán jön valamelyik férfi családtagom, egy laza mozdulattal eltekeri, és gyúnyosan odaveti: „ezt nem bírtad?”. Ja, mert eddig neked lazítottam!

Nektek mi a legutálatosabb tárgyatok, eszközötök a konyhában?