2 hihetetlenül finom zöldséges mártogatós - recept

Borítókép: 2 hihetetlenül finom zöldséges mártogatós - recept Forrás: helloglow.co
Nem csak nyárra ajánljuk ezeket a könnyed zöldséges mártogatósokat, vagy más néven dipeket! A friss fűszernövényektől még zamatosabb az ízük. Nyami!

Tízóraira, uzsira, vagy ha csak egyszerűen nassolnánk valami könnyedet, találtunk 2 szuper finom és egészséges zöldséges mártogatós recepetet. Az elkészétésük pofon egyszerű, mindössze egy turmixgépbe, vagy egy botmixerbe kell tennünk a hozzávalókat, és már kenhetjük is az ínycsiklandó krémeket a pirítósunkra, vagy mártogathatjuk bele a felszeletelt zöldségcsíkokat.

Forrás: helloglow.co

Zöldborsókrém mártogatós friss bazsalikommal

Hozzávalók:

2 csésze zsenge zöldborsó

1 csésze spenótlevél

1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj

1 marék friss bazsalikom levél

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál só

Elkészítés:

Miután minden zöldség, vagy fűszernövény hozzávalót jó alaposan megmostunk, lecsöpögtettünk, a hozzávalókat egy elektromos mixerbe, vagy turmixgépbe tesszük, és péppé zúzzuk. Ha nem elég éles a mixer késünk, a fokhagymát érdemes fokhagyma kinyomóval, vagy reszelővel előzőleg finomra pépesíteni, és csak úgy hozzáadni; hogy minél homogénebb krémet kapjunk. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk még a végén; kistálba szedjük, mellé friss zöldségcsíkokat, - uborkát, paprikát, répát kínálunk.

Forrás: helloglow.co

Cukkinikrém mártogatós kaliforniai paprikával

Hozzávalók:

1/2 kaliforniai paprika

1 kisebb cukkini

4 kis db aszalt paradicsom

2 evőkanál tahini (finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza)

1 lime leve

1 csipet cayenne bors

1 csipet só

Elkészítés:

A megpucolt és összekockázott cukkinit, az aprított kaliforniai paprikát mixergépbe tesszük, és elkezdjük pépesíteni. Fokozatosan hozzáadjuk a tahini masszát, a lime levet, és a szintén felaprított asztalt paradicsomot. Amikor kellően krémes lesz az állaga, sóval és cayenne borssal ízesítjük. Pirítósra kenve tálaljuk, de szintén adhatunk mellé zöldségcsíkokat, esetleg friss zellerszárat.

Jó étvágyat és mártogatást kívánunk! :-)

Forrás: helloglow.co