Kipróbáltuk: illatos provence-i levendulás süti recept

Kipróbáltuk: illatos provence-i levendulás süti recept
Forrás: spiceinthecity.co

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Szinte megrészegedtünk, miután a sütőből kivéve felvágtuk, és megcsapta az orrunkat a gőzölgő sütemény és a levendula elegyedő illata.

Ezt a fantasztikus sütemény receptet egyik kolleganőnk anyukája kísérletezte ki az elmúlt évek során, több recept összeolvasztásával. Mit is mondhatnánk? Köszönjük, hogy ilyen türelmes és szorgalmas volt, mert így nekünk most már csak egy kis odafigyelésre van szükségünk ahhoz, hogy bármikor megörvendeztethessük ezzel a fincsi levendulás sütivel a családunkat, vagy a barátainkat!

Kép
forrás: spiceinthecity.co

Ez a sütemény akkor lesz a legszebb és a legfinomabb, ha egy kisebb méretű őzgerincben készítjük el, így azt mindenképp készítsünk elő hozzá!

Hozzávalók:

2 teáskanál lemorzsolt levendula virág

1 teáscsésze cukor

1/4 csésze durvára őrült mandula

100 g vaj

2 tojás

1/2 citrom reszelt héja

1 pohár tejföl

1 és 1/4 csésze búzafinomliszt

1/2 dl tej

1/4 teáskanál szódabikarbóna

Egy csipet só

A csészével való méréshez mindig ugyanazt a teáscsészét használjuk!

Kép
forrás: spiceinthecity.co

Elkészítés:

A mandulát és a cukrot egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és habosra elegyítjük. Keverés közben egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat, majd a tejfölt és a citromhéjat!

Ha kész a nedves massza, elkezdjük beletenni az előzőleg sóval és szódabikarbónával összekevert lisztet. A végén kézi lapáttal lassan beleforgatjuk a lemorzsolt levendula virágot, hogy mindenhova jusson belőle!

Kép
forrás: pinterest

Az őzgerinc sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd mehet is bele massza! A sütőnket előzőleg 180 C-ra melegítjük elő, a sütményt végig ezen a hőfokon, esetleg hőlégkeveréses funkción sütjük.

A sütési idő nagyjából 60-80 perc, a sütő teljesítményétől függően. Ne hagyjuk azonban teljesen magára a süteményünket, mert hamar megéghet a teteje! Nagyjából 50 perc után tűpróbával ellenőrizzük! Ha ekkor úgy érezzük megsült, még nyugodtan hagyjunk rá 5-10 percet, mert igen csalfa a mi kis levendulásunk, és könnyen megtréfálhat bennünket azzal, hogy miközben késznek láttatja magát, később hamar szétesik.

Ha nagyon barnul a teteje, csúsztassunk rá egy sütőpapírt, vagy alufóliát!

Amikor elkészült, tegyük ki rácsra hűlni, majd egy rövid pihentetés után már fel is szeletelhetjük!

Tipp: Miután kihűlt a süteményünk, a tetejére csurgathatunk felvert tojásfehérjéből és porcukorból készített cukormázat, hogy még dekoratívabb legyen! (De őszintén, ki tudja azt kivárni?) :-)

Reméljük kellemes desszert perceket szerzünk nektek ezzel a recepttel! Meséljétek el kommentben, ha elkészítettétek!

200+ ezren osztották meg az anyuka érvelését arról, hogy a fiának nem kötelező megosztani

Olvasgasd a rengeteg okos és buta hozzászólást és mondd el a véleményed te is!

Hogyan ne kapjunk idegbajt egy lakásfelújítás közepén? – 7 tapasztalat

Kollégánk épp nyakig ül a lakása felújításában, így most leírta legfőbb tippjeit, tapasztalatait, hogy mi is okuljunk belőlük.

12 egyszerű trükk, hogy mindig makulátlan legyen az outfited

Neked is mindig feltöri a sarkad az új cipő? Akkor ezt lesd meg!

8 bensőséges európai úticél, ahol zavartalanul gyógyulhatsz egy fájdalmas szakítás után

Egyik sincs túl messze, legtöbbjükhöz fapados visz és ami a legfontosabb, kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a löketet az újrakezdéshez.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Rendkívüli előfizetési ajánlat az Éva 10. születésnapja alkalmából! A fele meg egy kicsi csak a tiéd! Most 60% kedvezménnyel, 6950 Ft helyett 2780 Ft-ért rendelheted meg egy évre az Éva magazint.

Csak 2780 Ft